Guláš z Flámska

2010 - bez fotky2010, 25. augusta 2011
Guláš z Flámska
Foto: 2010

Lacné predné hovädzie, pivo ktoré je už "vyfučané", starý tvrdý chleba a horčica a máte "Vlaamse Stoverij" .

20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1kg
2
2 flase
5 lyzic
4-5 krajcov
2
vetvicka
2 lyzice
extras:




Postup

  1. 1

    Maso nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme ciernym pivom najlepsie "vyfucanym na vrch poukladame skrajce chleba starsieho chleba natreteho horcicou.

  2. 2

    Dame dusit , na nizkom plameni ,.... a dusime sem tam pomiesame , sem tam prilejeme. Dusime 2-3 -4?hodiny zalezi aku podosvu mate. Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat , chleba sa uplne rozvari. Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky , zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.

Diskusia k receptu

2010
mischsamant, bolo aj viacej stavy ale chcel som aby ten gulas vyzeral krajsie .... inac zaujmava diskusia 48 ludi super chvalili az jeden 49 sa ozval ze to je blbost a jeho babka to varila v tovarni...ako jedlo pre chudobnych . Tak tato verzia je podla toho jedneho...inac vo Francuzsku sa to vola Carbonnade.
 simplyrecipes.com/recipes/carbonnade_beef_and_beer_stew/...
sovka62
Toto má len jednu chybu, na Slovensku lacné hovädzie neexistuje, jedno či predné, či zadné, či pravá sviečkovica, všetko je drahé. Nevzpieram sa zaplatiť, problémom je len to, že nevieš, či za svoje peniaze nedonesieš domov podošvu (ako si správne napísal), ktorá nezmäkne ani po štyroch hodinách. To som už zažila, manžel má hovädzinu rád, tak ju kupujem dosť často.
frezia68
Mne by veľa šťavy nevadilo(nedivím sa,keď 2 pivá) a hovädzie robím častejšie,aj by som snáď vyskúšala.Len ako @sovka píše,kupujeme bez záruky,či podošva a ani kuchtu nemám :-( idem preštudovať Carbonnade,ak bude preklad.
huck
na gulaš kupujem len hovadzi sval u svojho masiara, takže nehrozi podošva. Velmi sa mi pači tento recept. Toto určite vyskušam !
stefanm
Peknééé...pripomenulo mi to dva stratené roky mladosti v južných Čechách keď som si na vychádzkach s obľubou dával v Jindřichovom Hradci na námestí v "Zlatej huse" skoro presne to isté : hoväzdie mäso na cibuli dusené v pive,okorenené a zahustené chlebom , len to malo názov - "Švejkuv guláš" (!) . Žeby bol Švejk flám???
Priznám sa,že aj ja som dosť zaťažený na hovädzie mäso , kupujem ho v Leluchove (PLR) u Andrzeja ale minule ma odžubal a dal mi mäso z nejakej starej kravy , že ani v kuchte nechcelo zmäknúť!!!
duschko
Flamsky gulas este nemam v MKK, tak musim vyskusat. Zdroj hovedzieho mame so stefanm-om totozny. Bude to trosku zmena.
porzellanka
Vyborne jedlo, my robieveme obcas nieco velmi podobne, u nas sa vola Flämisches Bierfleisch alebo Carbonnade Flamande. Mnam, narobil si mi chute :-).
jazzfunk
Vlaamse Stoovlees :o))) Vyborny recept, ale je velmi dolezite, aby sa pouzila francuzska horcica...Nema to chybu, ak sa to vari aj z roznych odrezkov z diviny...napr. jelen je vynikajuci...Moj muz je Belgican a ked sme v Antwerpach, tak toto je "povinna jazda" :o)))
bozulka
Guláš krásný,príloha zaujímavá.Poznám vyše 20 druhov gulášov,ale dávam prednosť jednoduchej klasike-hov.nožina /kližka/ cibuľa.paprika,čilli,č.korenie,majoránka...hustá šťavička bez múky...Aj ten tvoj si uložím a vyskúšam.
hubata
veselý kuchár, veselý guláš. Že sebe si nalieval nefučané pivčo hmmm .....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia