Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom fotorecept
Foto: cesminaz
Velmi chutná polievka :-)
Suroviny
1 kg |
|
1 veľký ks |
|
800 g (konzerva) |
|
1 - 2 ks |
|
podľa potreby |
|
Na zahustenie: | |
500 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
3 dl |
|
Na ochutenie: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Potrebujeme bud 2 menšie alebo 1 velky hrubší pór. 1 - 2 zemiaky a 1 x 800 g konzervu cíceru. Pór si pokrájame na tenšie polokruhy a zemiaky na menšie kúsky. Cícer dáme do polievky aj so šťavou, lebo v nej je chut cíceru. Dalej si nakrájame hovädziu nožinu alebo mäsnate rebro na menšie kúsky. Ja som pridala ešte aj 2 kosti pre chuť...
-
2
Mäso som zaliala s 2 l vody, osolila a dala do kuchty varit na 50 minut. Čiže do mäkka :-) Kto nemá kuchtu, ten varí obyčajne, ale potrvá to dlhšie. Ked je mäso mäkké, pridáme pór, cícer aj zemiaky. Dolejeme ešte vodu podla potreby, osolíme a dame mletú rascu. Napokon privedieme celé do varu...
-
3
Ked sa nám už polievka začala variť, v jednej miske si do hladka rozmiešame jogurt, múku, vajce a vodu. Vylejeme do polievky tak, ze ako lejeme, tak hned aj rozmiešavame. Celé necháme variť 15 - 20 minut. Dovtedy zmäkne aj pór, aj zemiaky. Ku koncu varenia ešte dochutíme citrónovou šťavou a ak treba, dosolíme.
-
4
Polievka je velmi chutná, výraznejšou pórovou chuťou. Výborne sa k nej hodí chlieb, poača, ale aj iné pečivo alebo aj lángoš :-)
-
5
V tanieri si ju podla chuti ešte môžte ochutiť mätou, Isotom (mletou červenou paprikou) alebo citrónom :-)
Ano pamätám sa,bola to tá s tymi mäsovymi gulkami :-) Aj tato je velmi chutná.Dakujem za komentik a krasny vikend zelam :-)
Dakujem za vyborny recept.
Milá Frezia,dakujem za tvoju správu :-) som velmi rada,ze ti polievka chutila.Ano,jogurt a smotana má rozdielnu chuť.Ja mam jogurtové polievky velmi rada :-) Vdaka za vyskusanie a peknu fotku.
Som velmi rada,ze ti polievka chutila.Jelenie mäso som ešte nejedla,ale iste by som ochutnala :-) S tou múkou by som neriskovala,inak môžeš preceďovať polievku cez sitko :-/ Vdaka za vyskúsanie receptu a tvoju odozvu s fotkou :-)