Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzí krk na červenom víne „guisado di chambarone“

Michaela Zsebiová
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 22. septembra 2020
Hovädzí krk na červenom víne „guisado di chambarone“
Foto: Pravda - Robert Hüttner
120 minút
príprava

Suroviny

800 g
250 g
400 g
1 ks
1 PL sušený
1 ks veľká
500 ml (alebo voda)
100 ml
1 PL
1 PL
1 PL
50 ml
40 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do tlakového hrnca dáme olej, necháme rozohriať a opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso a opražíme, aby sa „zatiahlo“. Primiešame paradajkový pretlak, orestujeme. Pridáme maslo a pokrájanú mrkvu a papričku, spolu podusíme asi štvrť hodiny.

  2. 2

    K mäso primiešame koreniny a zalejeme vývarom. Prilejeme červené víno, vmiešame nastrúhaný zemiak a v tlakovom hrnci dusíme na miernom ohni asi 90 minút.

  3. 3

    Servírujeme so pšeničnými plackami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
@kvakac (22.9.2020 15:08)

Tipovala som, že je to tvoj recept. Mýlila som sa, ale môže to byť dobré.
1x kvakac
Recept sa mi páči, ale 90 minút hovädzí krk na kúsky v tlakovom hrnci?! Robím ho 20 minút a mäso sa úplne rozpadáva, také je mäkké. Nerozumiem tomu teda.
1x nadia56