
Rybacia polievka po taliansky
Ďalší zo série „špajzových špeciálov “, tentokrát v hlavnej úlohe s treskou. Rýchlo a jednoducho...

Vegetariánsky pastiersky koláč
Však ten pastier produkuje hlavne syr, nie mäso, že?...

Kelová polievka z Luli Chefa
Diétna a zdravá polievka, vhodná pri diéte alebo len tak, keď sa chcete stravovať zdravo....

Mac and Cheese
Cez pracovné dni, keď ja čas drahší ako šafran, sa hodí rýchle, chutné a výdatné jedlo, ktoré zaručene bude chutiť každému....

Kukuricová polievka s vajíčkom
Nádherne jednoduchá polievka, ktorá vždy prekvapí a nikdy nesklame svojím balansom sladkého a slaného.

Tuniakové penne
Zdravý rýchlik so zodpovedne vyloveným proteínom. Samozrejme, nesmie chýbať čerstvá červená cibuľa, kapary, ...

Karfiolovo-cícerové curry so syrom a s kešu
Vegetariánske jedlo s indickou inšpiráciou, plné bielkovín a kombinácií mnohých korenín.

Cacio e Pepe
Ak niekde existuje dôkaz k tvrdeniu, že talianska kuchyňa je kuchyňa chudobných, tak je to tento recept....

Baba Ganoush
Ak ťa už nebaví starý dobrý hummus a hľadáš zmenu, tak toto je recept pre teba....

Hashburger s medovo-horčicovou omáčkou
Vegetariánsky burger s čedarom, ktorý nerobí kompromisy na obsahu proteínu. Výborný aj z panvice, ...

Kanadské hranolky Poutine
Trochu iný a zábavný pohľad na prípravu hranoliek, ktoré upchávajú naše cievy už od polovice minulého storočia....

Falafel
Známa chuť Blízkeho východu, alebo nočnej návštevy kebabárne na rohu ulice....

Udon rezance s arašidovou omáčkou a krevetami (vidorecept)
Špajzový výber ázijských surovín, kde budú hlavným nosičom chuti rezance udeon. Táto verzia je s...

Vajíčka v avokáde, ananás v masle a koriandrová omáčka
Moje obľúbené raňajky. Proteín reznutý zdravými tukmi, ktoré dopĺňa ovocná chuť masla a svieži bylinkový...

Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...

Pizza z ovsených vločiek a tvarohu
300 g tvarohu zmiešame so 100 g pomletých ovsených vločiek, soľou a vajíčkom. Pripravenú masu...

Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...

Cibuľové bhaji s mangom
Veľmi zaujímavý snack, snáď až neuveriteľná kombinácia cibule a manga, spolu s pestrou paletou indických...

Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...

Brokolicovo-cícerová polievka s parmezánom
Vyvážená paleta chutí rôznych druhov zeleniny, s pár chrumkavými kúskami brokolice, dozdobená nastrúhaným parmezánom....

Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...

Papa a la Huancaína
Peruánska špecialita, ktorej krása doslova spočíva v jej jednoduchosti. Výborná ako príloha, aj ako...

Vianočná nepečená torta
Mascarpone zmiešame s mäkkým tvarohom, kyslou smotanou a vanilkovým cukrom. Kto má rád, môže...

Žemľovka
Rožky nakrájame na kolieska a namočíme ich do zmesi mlieka, cukru, 3 celých vajec a...

Šúľance z tvarohového cesta
Z uvedených surovin vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme šúľance. Varíme v osolenej vriacej vode cca...

Treska s krustou zo sušených paradajok
Fenikel a ryby spolu fantasticky ladia, hlavne takto - po taliansky.

Vianočné raw brownies
Neodolateľné raw brownies vo vianočnom móde, ktorým dodáva sviatočnú arómu mandarínka, škorica a muškátový oriešok....

Vianočný ryžový puding
Sladký dezert inšpirovaný Áziou - je skvelý počas celého roka, ale v čase Vianoc je kokosovo-škoricová...

Vegetariánska plnená paprika
Na ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžeme považovať len za pôvodnú inšpiráciu...

Rybací perkelt s kolienkami
Taká tá naša klasika s talianskym a maďarským dedičstvom, hotová za čas, kým sa uvaria...

Kuracie Kung Pao
Keď si človek v bistre nevie narýchlo vybrať a chce ísť na istotu... Samozrejme s ryžou,...

Waldorfský šalát light
Orieškovo-ovocný šalát, pochádzajúci zo srdca New York City, s vyše storočnou tradíciou, v odľahčenej...