Syrové šišky
Syrové šišky

Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky fotorecept

archaa - fotkaarchaa, 5. novembra 2019
Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky (fotorecept)
Foto: archaa

Už dávno som nepridala žiadny turecký recept. Dokonca som zistila, že na Vareche tieto moje obľúbené pampúšiky ani medzi receptami nemám. Takže to musím rýchlo napraviť. Pampúšiky sú vysmážané, ale nech vás to neodradí. S čiernym čajom je to jednoducho neskutočný chuťový zážitok. Navyše je ich príprava jednoduchá a rýchla. Skôr než sa do toho pustíme, by som vás chcela upozorniť na jednu vec. Nakoľko turecké gazdiné varia väčšinou od oka, bude aj môj recept sčasti tak napísaný. Viac nižšie.

10-12
porcií
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3-4 PL
podľa chuti (ale opatrne)
1 bal.
2 PL nasekaná
2 PL nasekaný (môžete aj vynechať)
100 g
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy dáme jogurt, vklepneme vajíčko, rozmrvíme do toho feta syr, pridáme nasekanú vňať a kôpor (alebo len jedno z toho - v tom prípade to budú 4 PL buď petržlenovej alebo kôprovej vňate), môžete aj osoliť. Nakoľko mne už príde syr feta dostatočne slaný a príliš slané jedlá mi nechutia, soľ vynechávam úplne. Takže záleží od vašej chuti. Pridáme múku a prášok do pečiva. Tu by som chcela podotknúť, že presnú gramáž múky vám nemôžem udať. Záleží totiž vždy od toho, koľko jogurtu sa do cesta rozhodneme pridať a aj aké veľké vajíčka máme. To znamená, múku prosto postupne primiesime dovtedy, kým nám nevznikne cesto jemné a zamatové na dotyk. V Turecku tomu vravia "na ušný lalôčik". Takže, keď sa za svoj ušný lalôčik chytíte, budete presne vedieť, ako má vaše výsledné cesto vyzerať konzistenčne. Možno vám pomôže aj moja foto na porovnanie:

    Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto prikryjeme utierkou a necháme v chlade 15 minút odpočinúť.

  3. 3

    Potom ho na pomúčenej doske rozdelíme na 10-12 kúskov a vytvarujeme niečo ako oválne šišky, ktoré následne jemne v dlani spľasneme. Ale ozaj len ľahko.

    Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto, ako ich vidíte na obrázku, ich pomaly vložíme do rozohriateho oleja a smažíme z oboch strán dozlata.

  5. 5

    Vyberieme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného oleja a ešte teplé podávame na raňajky s čiernym čajom. Ak máte radi čierne olivy, určite ich k tejto pochúťke nezabudnite podávať.

    Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nech vám chutí!

    Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Velmi zajímavý receptík, postup psaný srdcem. Přiznám se, že před rozkliknutí jsem viděla na úvodním fotu pečené brambory vcelku. haha Díky za inspiraci a sdílení, milá @archaa !

Pridaj komentár k receptu: