Špaldové guľky

Guľky zo špaldy s horčicovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a za pomoci kuchynského robota rozmixujeme, pridáme vajce, nasekané bylinky, ochutíme soľou a korením. Zo zmesi vytvarujeme malé knedličky, ktoré varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút.
  2. Horčicová pena: Na penu zmiešame všetky suroviny a prelejeme do šľahačkovej fľaše. Fľašu naplníme jednou bombičkou. Penu nastriekame na tanier.
  3. Pečená cvikla: Cviklu dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme na pekáč, potrieme olivovým olejom a ochutíme soľou, korením a tymianom. Pečieme prikryté v rozohriatej rúre pri 170 °C približne 45 minút.