Bravčový guláš
Guláš zo stehna v bochníku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Bravčové stehno nakrájame na kocky. Urobíme základ z bravčovej masti, cibule, papriky, čierneho mletého korenia, pretlaku a cesnaku, do ktorého vložíme mäso. Mäso pražíme pár minút a zalejeme vodou (najlepšie vývarom).
- Počas varenia pridávame olúpané paradajky, nakrájanú papriku mix (zelená, žltá, červená). Keď je mäso mäkké, pridáme postrúhané zemiaky na zahustenie. Guláš dochutíme soľou a drveným majoránom.
- Bochník chleba vydlabeme a dáme do rúry zapiecť, aby sa pri podávaní nerozmočil. Bochník zapekáme približne 5–10 minút pri teplote 180 °C. Guláš naberieme do bochníka a ozdobíme nakrájanou cibuľkou.
|