Grilovaný kozí syr v slaninovom kabáte na rukolovo-pomarančovom šaláte
Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 15. júla 2021
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 15. júla 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 – 800 g (na grilovanie) |
|
16 plátkov |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
70 g |
|
300 g |
|
podľa chuti |
|
70 g |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kozí syr nakrájame na malé kúsky, ktoré zabalíme do plátkov slaniny. Takto pripravený syr položíme na rozohriatu grilovaciu panvicu a opečieme ich dozlatista.
- 2
V mise zmiešame umytý špenát, rukolu, vyfiletovaný pomaranč (ostrým nožom vyrežeme dužinu mesiačikov zo šupiek) a pokrájané cherry paradajky. Dochutíme balzamikovým octom, olivovým olejom, korením, soľou a zľahka premiešame.
- 3
Šalát rozdelíme na pripravené taniere, posypeme píniovými orechmi a navrch položíme grilovaný syr.
Tiež grilovaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu