Grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 11. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Osviežujúce ľahké jedlo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Bazalkové pesto: Do hlbšej nádoby dáme olivový olej, bazalku, parmezán, nasucho opražené vychladnuté píniové semienka, cesnak, soľ a korenie. Rozmixujeme.
- 2
Zo starého chleba nakrájame tenučké plátky. Potrieme ich olejom, do ktorého sme rozotreli strúčik cesnaku a ochutili soľou a korením. Dáme usušiť do rúry vyhriatej na 130 stupňov. Čas sušenia závisí od hrúbky a požadovaného zafarbenia chleba. To si musí každý ustriehnuť sám. Crostini sú hotové vtedy, keď je chlieb tvrdý a chrumkavý.
- 3
Syr halloumi nakrájame na obdĺžniky, ktoré z oboch strán opražíme dozlatista na olivovom oleji.
- 4
Na tanier naaranžujeme grilovaný halloumi, crostini, na polovice nakrájané cherry paradajky, pokvapkáme bazalkovým pestom a balzamikovým octom.
Tiež grilovaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu