Grilované šampiňóny
Grilované šampiňóny

Grilované šampiňóny so slaninou a s parmezánom

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 13. júla 2017
Grilované šampiňóny so slaninou a s parmezánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g (prerastená nakrájaná na malé kocky)
800 g (s očistenými hlúbikmi)
5 PL
1/2 PL
1/2 PL
1 PL (najemno nakrájaný)
1/2 ks (najemno nakrájaná)
5 PL (strúhaný)
5 PL (nasekaná)
40 g (zmäknuté)




Postup

  1. 1

    V panvici na sporáku opečieme pri strednej teplote slaninu na chrumkavo (6 – 8 minút). Poriadne ju scedíme a odložíme.

  2. 2

    Rozložíme oheň v grile. Keď je všetko uhlie zapálené, oheň dohorel a uhlíky sú stredne horúce, môžeme grilovať. V mise dôkladne zmiešame šampiňóny, olivový olej, rascu, cesnak, čili, soľ a korenie. Ak sú šampiňóny malé, napichneme ich na ihlice. Poukladáme ich na rošt priamo nad uhlíky a grilujeme, kým nepustia šťavu, asi 10 minút.

  3. 3

    Šampiňóny preložíme do veľkej misy a ihneď pridáme slaninu, parmezán, tymian, nasekanú vňať a maslo. Všetko premiešame, aby sa huby rovnomerne obalili maslom a syrom. Ak treba, ešte podľa chuti osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu