Grilované šampiňóny s nivou

dedy - fotkadedy, 4. júna 2012
Grilované šampiňóny s nivou
Foto: dedy

Niečo malé a chutné na gril.

4
porcie
10 minút
príprava
12-13 minút
na 110 °C

Suroviny

15 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zo šampiňónových hlavičiek vylomíme hlúbik (ten požijeme napr. do polievky) a klobúčiky naplníme tavenou nivou v črievku, ale obmenám sa medze nekladú. Stačí aj obyčajné maslo s troškou soli a lebo vegety, už som skúšal aj pikantnú salámu. Každému podľa chuti. Vyskúšal som iné obmeny a .... vyšlo.... niva originál s cesnakom a troškou smotany na rozriedenie, bryndza a olomoucké syrečky. Na môj jazyk úžasné treba vyskúšať. A jeden postreh do každej hlavičky som nasypal trošku strúhanky, aby stiahla vodu z húb. Ona sa chuťovo stratí a šampiňóny nevytečú,

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 1
  2. 2

    Je lepšie použiť menšie hlávky. Sú chutnejšie, veľké pustia veľa vody.

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 2
  3. 3

    Tepelnej úpravy sa netreba obávať, pretože šampiňón je jedna z mála húb, ktorá sa dá jesť aj surová.

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 3
  4. 4

    Už len položíme na gril a za tri až päť minút máme chuťovku hotovú.

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 4
  5. 5

    Iný výbe niekoľkýc druhov syrov do náplne

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 5
  6. 6

    Niva originál s troškou smotany a do každej dávky 4 strúčiky cesnaku

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 6
  7. 7

    Bryndza s maďarskou paprikou

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 7
  8. 8

    pred grilovaním

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 8
  9. 9

    položiť a uzavrieť gril

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 9
  10. 10

    teplote okolo 110 až - stupňov nechal som to tam asi 12 až 13 min.

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 10
  11. 11

    Ugrilované. príprava je trošku piplavá, ale zmizne to za niekoľko sekúnd

    Grilované šampiňóny s nivou - obrázok 11

Diskusia k receptu

domci4
Tak toto musím skúsiť, už som skúšala so syrom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia