Foto: dedy
Niečo malé a chutné na gril.
porcie
príprava
na 110 °C
Postup
-
1
Zo šampiňónových hlavičiek vylomíme hlúbik (ten požijeme napr. do polievky) a klobúčiky naplníme tavenou nivou v črievku, ale obmenám sa medze nekladú. Stačí aj obyčajné maslo s troškou soli a lebo vegety, už som skúšal aj pikantnú salámu. Každému podľa chuti. Vyskúšal som iné obmeny a .... vyšlo.... niva originál s cesnakom a troškou smotany na rozriedenie, bryndza a olomoucké syrečky. Na môj jazyk úžasné treba vyskúšať. A jeden postreh do každej hlavičky som nasypal trošku strúhanky, aby stiahla vodu z húb. Ona sa chuťovo stratí a šampiňóny nevytečú,
-
2
Je lepšie použiť menšie hlávky. Sú chutnejšie, veľké pustia veľa vody.
-
3
Tepelnej úpravy sa netreba obávať, pretože šampiňón je jedna z mála húb, ktorá sa dá jesť aj surová.
-
4
Už len položíme na gril a za tri až päť minút máme chuťovku hotovú.
-
5
Iný výbe niekoľkýc druhov syrov do náplne
-
6
Niva originál s troškou smotany a do každej dávky 4 strúčiky cesnaku
-
7
Bryndza s maďarskou paprikou
-
8
pred grilovaním
-
9
položiť a uzavrieť gril
-
10
teplote okolo 110 až - stupňov nechal som to tam asi 12 až 13 min.
-
11
Ugrilované. príprava je trošku piplavá, ale zmizne to za niekoľko sekúnd
Diskusia k receptu