Bravčová panenka
Grilovaná panenka so zemiakovými dolkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Dolky: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, prelisovaný cesnak,
nasekanú cibuľu, vajce, majorán, korenie a soľ a vypracujeme cesto. Z cesta pripravujeme malé dolky, ktoré pečieme z oboch strán na bravčovej masti dozlata.
- Bravčovú panenku nakrájame na rovnomerné medailóniky a sprudka
opečieme na grile, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Kapustovo-hruškové ragú: Cukor rozpustíme na karamel, pridáme
trošku olivového oleja, nasekanú šalotku a orestujeme. Pridáme nasekanú
červenú kapustu a restujeme domäkka. Potom pridáme na malé kocky
nakrájanú hrušku a tesne pred koncom čili a med.
|