Bravčová panenka

Grilovaná panenka so zemiakovými dolkami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Dolky: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľu, vajce, majorán, korenie a soľ a vypracujeme cesto. Z cesta pripravujeme malé dolky, ktoré pečieme z oboch strán na bravčovej masti dozlata.
  2. Bravčovú panenku nakrájame na rovnomerné medailóniky a sprudka opečieme na grile, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. Kapustovo-hruškové ragú: Cukor rozpustíme na karamel, pridáme trošku olivového oleja, nasekanú šalotku a orestujeme. Pridáme nasekanú červenú kapustu a restujeme domäkka. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú hrušku a tesne pred koncom čili a med.