Gnocchi

Gnocchi so šunkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Očistené zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka. Vychladnuté zemiaky nastrúhame, pridáme múku, žĺtok, štipku strúhaného muškátového orieška, soľ a vypracujeme cesto.
  2. Z pripraveného cesta vyvaľkáme 1 cm hrubé šúľky, ktoré rozkrájame na malé kúsky, z ktorých vytvoríme oválne gnocchi. Varíme vo vriacej osolenej vode kým nevyplávajú na hladinu. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
  3. V kastróle roztopíme maslo, pridáme nakrájané prosciutto crudo, hrášok, cherry paradajky, minútu opražíme a podľa chuti osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou na varenie. Prevaríme a pridáme scedené gnocchi, strúhaný parmezán a dobre premiešame. Zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou.