Gnocchi
Gnocchi so šunkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistené zemiaky uvaríme v slanej vode
do mäkka. Vychladnuté zemiaky nastrúhame, pridáme múku, žĺtok, štipku strúhaného muškátového orieška, soľ a vypracujeme cesto.
- Z pripraveného cesta vyvaľkáme 1 cm hrubé
šúľky, ktoré rozkrájame na malé kúsky, z ktorých vytvoríme oválne gnocchi. Varíme vo vriacej osolenej
vode kým nevyplávajú na hladinu.
Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
- V kastróle roztopíme maslo, pridáme
nakrájané prosciutto crudo, hrášok, cherry paradajky, minútu
opražíme a podľa chuti osolíme, okoreníme
a zalejeme smotanou na varenie. Prevaríme
a pridáme scedené gnocchi, strúhaný parmezán a dobre premiešame. Zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou.
|