Zemiaková polievka
Frankfurtská polievka
Autor receptu: lunter
Hrejivý zeleninový guláš, v ktorom sa spájajú sladkasté korene, kapusta a krémový vývar s jemnou pikantnosťou horčice.* O
chuťovú bodku sa postarajú rastlinné párky LUNTER Mild Sausages, ktoré jedlu dodajú výdatnosť aj moderný rastlinný šmrnc.
|
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme olej na miernom ohni vo veľkom hrnci. Orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak asi 2 minúty.
- Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky a restujeme ešte 3 minúty.
- Prilejeme vývar, pridáme soľ, korenie, rascu, majorán a bobkový list.
- Privedieme do varu, potom znížime ohrev a necháme variť 15–20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Pridáme nakrájané tofu párky a nakrájanú kapustu s odstránenými stonkami.
- Primiešame horčicu a necháme variť ešte 5 minút, potom pridáme smotanu a dobre premiešame.
- Vyberieme bobkový list a podľa chuti dochutíme.
- Podávame horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.