Zemiaková polievka

Frankfurtská polievka

Autor receptu: lunter

Hrejivý zeleninový guláš, v ktorom sa spájajú sladkasté korene, kapusta a krémový vývar s jemnou pikantnosťou horčice.* O chuťovú bodku sa postarajú rastlinné párky LUNTER Mild Sausages, ktoré jedlu dodajú výdatnosť aj moderný rastlinný šmrnc.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme olej na miernom ohni vo veľkom hrnci. Orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak asi 2 minúty.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky a restujeme ešte 3 minúty.
  3. Prilejeme vývar, pridáme soľ, korenie, rascu, majorán a bobkový list.
  4. Privedieme do varu, potom znížime ohrev a necháme variť 15–20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Pridáme nakrájané tofu párky a nakrájanú kapustu s odstránenými stonkami.
  6. Primiešame horčicu a necháme variť ešte 5 minút, potom pridáme smotanu a dobre premiešame.
  7. Vyberieme bobkový list a podľa chuti dochutíme.
  8. Podávame horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.