Šúľance
Šúľance

Flambované špargľové šúľance s mascarpone a ovocím

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 9. mája 2021
Flambované špargľové šúľance s mascarpone a ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g
1 ks
200 g
100 g
100 g
100 ml (aspoň 40 %)
200 g
100 g
50 g
100 ml (33 %)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vychladnuté, v šupke uvarené zemiaky očistíme a pomelieme s uvarenou bielou špargľou najemno. Pridáme vajíčko, múku a soľ. Ručne vypracujeme cesto, z ktorého urobíme šúľance veľkosti malíčka.

  2. 2

    Varíme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Zozbierame sitkom a ešte teplé zasypeme polovicou kryštálového cukru. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Mascarpone vyšľaháme so smotanou, s práškovým cukrom a so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna.

  4. 4

    Na panvici roztopíme maslo, pridáme zvyšný kryštálový cukor, necháme skaramelizovať, pridáme ovocie, šúľance a flambujeme alkoholom. Servírujeme s pripraveným krémom z mascarpone a môžeme dozdobiť čerstvou mätou.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Hlavné jedlá na sladko, Varené, Vegetariánske jedlá

Diskusia k receptu