Šúľance
Flambované špargľové šúľance s mascarpone a ovocím
Autor receptu: redakcia
Postup- Vychladnuté, v šupke uvarené zemiaky očistíme a pomelieme s uvarenou bielou špargľou najemno. Pridáme vajíčko, múku a soľ. Ručne vypracujeme
cesto, z ktorého urobíme šúľance veľkosti malíčka.
- Varíme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Zozbierame sitkom a ešte teplé zasypeme polovicou kryštálového cukru.
Necháme vychladnúť.
- Mascarpone vyšľaháme so smotanou,
s práškovým cukrom a so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna.
- Na panvici roztopíme maslo, pridáme zvyšný kryštálový cukor,
necháme skaramelizovať, pridáme ovocie, šúľance a flambujeme alkoholom. Servírujeme s pripraveným krémom z mascarpone
a môžeme dozdobiť čerstvou mätou.
|