Bravčové fašírky

Fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom

Autor receptu: helena10

Jedlo, ktoré máme radi všetci.

Suroviny

Postup

  1. Mäso kupujeme u súkromníka, ktorý ho hneď pred našimi očami pomelie.
  2. Do pomletého bravčového mäsa pridávam vajce, rožok namočený v mlieku (namočím skôr), roztlačený cesnak i nakrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, mletú červenú papriku, rozmrvenú majoránku, hladkú múku, strúhanku. Množstvo dávam podľa našej chuti a množstva pomletého mäsa. Fašírkovú zmes riadne vymiešam rukou do primeranej hustoty, aby nebola veľmi tuhá.
  3. Z fašírkovej zmesi tvarujem fašírky a obalím ich v strúhanke.
  4. Hotové vyprážam na horúcom oleji z obidvoch strán. Olej z vyprážania nechávam.
  5. Medzitým sa nám varia načistené nakrájané zemiaky v osolenej vode.
  6. V predstihu cibuľu nakrájame na drobno a sterilizované uhorky nakrájame na menšie kocky. Množstvo záleží od našej chuti. Podusíme ich spolu v kastróliku v náleve z uhoriek, aby cibuľa stratila ostrosť a zmäkla aj s uhorkami.
  7. Uvarené zemiaky scedíme, vlejeme do nich podusenú cibuľu s uhorkami a pomaly i olej z vyprážania (bez usadeniny naspodku). Dochutíme soľou, korením podľa vlastnej chuti.
  8. Môžeme podávať – fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom. Dobrú chuť!