Bravčové fašírky
Fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom
Autor receptu: helena10
Jedlo, ktoré máme radi všetci.
Postup
- Mäso kupujeme u súkromníka, ktorý ho hneď pred našimi očami pomelie.
- Do pomletého bravčového mäsa pridávam vajce, rožok namočený v mlieku (namočím skôr), roztlačený cesnak i nakrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, mletú červenú papriku, rozmrvenú majoránku, hladkú múku, strúhanku. Množstvo dávam podľa našej chuti a množstva pomletého mäsa. Fašírkovú zmes riadne vymiešam rukou do primeranej hustoty, aby nebola veľmi tuhá.
- Z fašírkovej zmesi tvarujem fašírky a obalím ich v strúhanke.
- Hotové vyprážam na horúcom oleji z obidvoch strán. Olej z vyprážania nechávam.
- Medzitým sa nám varia načistené nakrájané zemiaky v osolenej vode.
- V predstihu cibuľu nakrájame na drobno a sterilizované uhorky nakrájame na menšie kocky. Množstvo záleží od našej chuti. Podusíme ich spolu v kastróliku v náleve z uhoriek, aby cibuľa stratila ostrosť a zmäkla aj s uhorkami.
- Uvarené zemiaky scedíme, vlejeme do nich podusenú cibuľu s uhorkami a pomaly i olej z vyprážania (bez usadeniny naspodku). Dochutíme soľou, korením podľa vlastnej chuti.
- Môžeme podávať – fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom. Dobrú chuť!