Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami fotorecept

izabella929Izabella929, 45 ročná žena, Fiľakovo, 12. augusta 2017 12:16
Ďalšie jej recepty »

Dnešný obed kuracie žalúdky so zeleninou krájanou na paličky, vínom a smotanou na obľúbený spôsob grófa Eszterházyho

4
porcie
10 min
príprava
50+10 min
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
80 g
1 ks
1 ks
1 ks
100 ml
250 ml
1 PL
1 KL
1 PL
podľa chuti
štipka
1 ks
3 ks
3 ks
Príloha - nokerle zelené:
200 g
80 g
štipka
1 ks
hrsť (nakrájaná na drobno)

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravila som si najprv žalúdky. Umyla, osušila a nakrájala na menšie kúsky. Nakrájala som si aj slaninu a pripravila cibuľu.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rajnicu som dala vytopiť nakrájanú údenú slaninu.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som kuracie žalúdky. Všetko som pomiešala a nechala som dusiť, pokiaľ sa všetka tekutina neodparila.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V strede som urobila vareškou priestor pre červenú mletú papriku, aby sa mohla opiecť na masti a uvoľnila svoju chuť a farbu. Potom som všetko zmiešala, pridala som kečup.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuracie žalúdky som podliala len malým množstvom vody, teda tak, aby boli žalúdky ponorené.Pridala soľ,korenie, štipku rasce, bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie.Dusila som na slabšom plameni a počas dusenia som podlievala len malým množstvom vody.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď boli žalúdky mäkké, pridala som k nim zeleninu na paličky. Nechala som ich chvíľu prejsť varom a pridala som víno. Zelenina potrebuje asi 10 min. a je uvarená. Pripravila som som smotanu s múkou.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som smotanu zmiešanú s múkou. Trošku som povarila a jedlo bolo hotové.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokiaľ sa žalúdky dusili, pripravila som si cesto na zelené nokerle. Robím ich vždy z hladkej múky, do ktorej zamiešam tretinu polohrubej múky. Pridala som vajce, soľ a nakrájanú petržlenovú vňať nakrájanú na drobno. Všetko som zmiešala. Na nokerle nikdy nevymiešam cesto úplne, len trošku zmiešam s vodou. Cesto sa počas sádzania zmieša a sú omnoho ľahšie. Do vriacej vody som sádzala nokerle.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď vyplávali na vrch, scedila som ich.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotové jedlo so servírovala na taniere. Prajem vám dobrú chuť. Jedlo je znamenité.

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist