Pečená krkovička
Pečená krkovička

Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou fotorecept

begonia2 - fotkabegonia2, 11. januára 2018
Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept)
Foto: begonia2

Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú opečenú krkovičku.

6
porcií
10 minút
príprava
18 minút
na 210 °C

Suroviny

800 g (rezne)
2 ks
1 zväzok
1 ks malý
1 ks stredná
1 ks špicatá
3 cm čerstvý
5 strúčikov
1 KL
1,5 KL
1,5 KL
1 PL
1 PL
1 KL
3 PL
1 KL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pak - choi, pór, mladú cibuľku nakrájame a mrkvu strúhame na slíže. Dáme do misy, trochu osolíme a posypeme 1 KL sezamom a 1 KL horčičné semienka. Odložíme bokom. Zarobíme si do malej misky soľ, strúhaný zázvor s cesnakom, balsamico ,1 PL olej ratlinný, olej sezamový, čili omáčku, korenie garam masala,horčicu a zvyšné semienka sezamové a horčičné. Všetko premiešame a natrieme na rezne.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na veľkej panvici dáme zohriať zvyšný olej a na ňom opečieme rezne z každej strany po 1,5 minúte. Potom rezne ukladáme na plech a podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na 12 až 15 minút.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na horúcu panvicu s výpekom dáme krájanú zeleninu opečieme asi 4 minúty. Zakryjeme a necháme dusiť mimo sporáku, ona pekne dôjde.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto to vyzerá po 10 minútach. Robila som to v liatinovej panvici a ta udržuje dlho teplotu.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pozrela som mäso a bolo pekne urobené.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame na tanier mäso zo zeleninou. Tak máme zeleninu, ako prílohu aj mäso. No kto nechce mäso ta zelenina sa dá aj samotná jesť, je moc chutná.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Tak tento recept mi padol z neba. Pred pár dňami som tu hladala čo uvarim z krkovicky. V Lidli som videla pak choi kapustu už viackrat a nevedela som co s nou. Zajtra to uvarim, tak dufam,ze rodine bude chutit.
Chcela som sa spýtať, čo je to - pak choi, ale som sa hanbila, že som taká nevedomá, no teraz už viem, vďaka komentárom, len by bolo vhodné aspoň do zátvorky dať, čo to za surovinu je, pre takých, ako ja....teda, ak sa ešte takí nájdu. :)
Len poznamka mimo receptu, robime casto a pak choi podobne ako por ma dost casto v sebe pri spodku piesok. Pre istotu treba rozobrat a niekolko krat dat pod tecucu studenu vodu a vyhnut sa skripaniu.

Pridaj komentár k receptu: