Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou

Peter Rupčík
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012
Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

320 g
280 g, čerstvé
12 g
20 ml
120 g
250 ml
320 g
 čerstvá
 čerstvý
200 ml
180 g
80 g




Postup

  1. 1

    Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, aby mala zmes krémovú konzistenciu. Postupne pridávame nakrájané dubáky a zalievame vývarom, pridáme cesnak, soľ, tymian a na konci primiešame nastrúhaný parmezán a čerstvo nasekanú pažítku.

  2. 2

    Kačacie prsia jemne narežeme na vrchu kože, osolíme a okoreníme. Dáme piecť na rozohriatu panvičku kožou nadol, opečieme z obidvoch strán a dáme na asi 6 minút do rúry predhriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu

dogagador
Zaujimave, doteraz som nikdy neuvazovala o kacicke s ryzou, vzdy sa mi spajala s kapistou a knedlikom, ale je to hodne vyskusania
kasandra
Recept som vyskúšala a som veľmi spokojná - lahodná chuť a to rizoto - fantastická chuť - ďakujem :-)
beatacsontosova
toť nedávno ma môj drahý prekvapil touto večerou (minul mi moje šetrené hríbiky) ale teda musím povedať že nebíčko v papuľke. našťastie urobil dostatok, tak som mala druhý deň do práce a bolo to ešte lepšie.
radox1
velmi pekne,ale pre mna su to 2 samostatne jedla s vyraznou chutou,ktore sa navzajom biju.
beatacsontosova
@radox1 tiez som si to sprvu myslela no je to vyborna kombinacia, dnes som rizoto robila opat, akurat som mala iba kura doma, skvele to bolo aj tak :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia