Držkový perkelt

Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Len tak na sobotnú nôtu...

5
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Držky som umyla a dala do rajnice, zaliala vodou, pridala cibuľu a bobkové listy a varila 20 min.
  2. Potom som ich scedila a nechala odkvapkať. Pripravila som slaninu a cibuľu na základ.
  3. Do rajnice som dala roztopiť slaninu a pridala som cibuľu a nechala opiecť.
  4. Pridala som papriku a pomiešala.
  5. Pridala som lečo a paradajkovú šťavu.
  6. Do hotového základu som pridala držky. Uvarenú cibuľu som odstránila.
  7. Všetko som pomiešala, osolila okorenila pridala som oregano a tymian a podliala vínom. Pomaly som pod pokrievkou nechala dusiť 45 min. Keď boli držky mäkké, pridala som pomrvenú majoránku a na drobno nakrájaný cesnak a chvíľu nechala prejsť varom. Hotové držky som podávala s domácim knedlíkom.
  8. Prajem vám dobrú chuť.