Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarEvelynba 12. júna 2018 o 18:48

    Fantázia, to ja môžem, hneď by som sa napchala, až by som dýchať nemohla... všetky hviezdičky. Obdivujem vás všetky, ktoré robíte domáce rezance, ja to proste absolútne nechápem - keď som bola na materskej a v podstate nevedela čo skôr, robila som aj domáce cestoviny. Teraz, keď som na dôchodku a mala by som mať času habadej, nič nestíham.... :-)
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 12. júna 2018 o 19:55

    @Oline čka,narobila si mi také chute,že ráno idem do automatu po mlieko a urobím tvaroh.Ale ja najradšej s kôprom a prepraženou slaninkou :-).
    @zareaguj
  • torticka - fotkaTorticka 12. júna 2018 o 20:04

    Olinecka, to je basta, toto mame velmi radi. Zajtra budeme mat na obed. A este k tomu zeleninkovu polievocku. Toto je dobry napad. Dakujem.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 12. júna 2018 o 20:40

    @Frezia68 (12.6.2018 19:55)

    Ako robíš tvaroh?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 12. júna 2018 o 20:46

    Hmm, bych si dala jeden díl na slano a druhý díl na sladko. Jen nevím, který bych jedla první. Krásná fota, obdivuji ruční krájení, to se musí umět!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 12. júna 2018 o 20:56

    @Evelynba (12.6.2018 18:48)

    my s mužom rovnako..nestíhame..čas nemáme..:-)
    zamlada deti..práca..pletenie..háčkovanie..čítanie..turistika..bicykel..plávanie..aktivíííít..
    a teraz..??
    vraveli sme si-že prečítame znova knihy naše z knižnice domácej..kedy..??
    poraďte..:-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAtina47 12. júna 2018 o 21:23

    Domaci jsou nejlepsi, koupene varim jen v krajnim pripade.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 13. júna 2018 o 06:55

    @Radost (12.6.2018 20:56)

    Je to presne tak. Prečo? Asi niečo medzi nebom a zemou.... :-)
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkaMarienka44 13. júna 2018 o 08:06

    Mňam. Ja tiez na slano so slaninkou údenou.
    Taliani dávajú aj do cesta olivový olej. Hladká múka a na každých 100 g hladkej múky 1 vajce. Cesto miesia ručne alebo na kuch.robote. Pozrite si video s pravým Talianom, ako pripravuje slíže:

    » www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/salaty-a-testoviny/kou...
    @zareaguj
  • olinecka - fotkaOlinecka 13. júna 2018 o 08:26

    @Evelynba (12.6.2018 18:48)

    Ďakujem za komentik u nás vždy domáce rezance.Keď prídu naše vnúčatá ony vždy si prosia do polievky domáce . Keď som robila svadbu v októbri tak veľkú škatuľu cestovin sme viezli do Nemecka.Mali by ste to vidieť,ako sa olizovali.Pozdravujem.
    @zareaguj
  • olinecka - fotkaOlinecka 13. júna 2018 o 08:27

    @Torticka (12.6.2018 20:04)

    Som rada ,že som narobila,chute, ďakujem.
    @zareaguj
     1x olinecka
  • olinecka - fotkaOlinecka 13. júna 2018 o 08:28

    @Atina47 (12.6.2018 21:23)

    Veru najlepšie a keď sú domáce vajíčka, mňam.Dakujem.
    @zareaguj
     1x atina47
  • olinecka - fotkaOlinecka 13. júna 2018 o 08:30

    @Haji (12.6.2018 20:46)

    Vidíš aj som taká nerozhodne,ale včera vyhral manžel.Orechová, maková posypka, fajnota.Krasny dník, ďakujem.
    @zareaguj
     2x haji, frezia68
  • olinecka - fotkaOlinecka 13. júna 2018 o 08:32

    @Radost (12.6.2018 20:56)

    Ja teraz vždy raz v záhradke jahody ,zelenina .Potom varenie pečenie.Na toto musím nájsť čas moja obľúbená hlavne keď poteší.Pozdravujem.
    @zareaguj
  • jujoska - fotkaJujoska 13. júna 2018 o 09:45

    @Kimlo (12.6.2018 20:40)

    tvaroh sa da urobit len z nepasterizovaneho mlieka, ktore vie skysnut. Nechas ho pri izbovej teplote aby skyslo (2 az 3 dni) a potom v hrnci ohrievas ale nesmie byt prilis horuce a uz vobec nie vriet. Postupne sa zacne mlieko zrazat do hrudiek a navrchu sa oddeluje srvatka. Cim dlhsie ho ohrievas tym tvrdsi tvaroh bude. Nakoniec cez platienko srvatku precedis (skoda ju vyliat, treba vypit alebo inak vyuzit) a poriadne nechas odtiect, aj niekolko hodin. Mozes tomu pomoct silnejsim utiahnutim platna okolo tvarohu resp. vyzmykanim. Ak chces presnejsiu teplotu, urcite najdes niekde na internete. Ja som robievala od oka
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAdamos69 13. júna 2018 o 10:17

  • kimlo - fotkaKimlo 13. júna 2018 o 11:45

    @Jujoska (13.6.2018 09:45)

    Ďakujem za recept, u nás dostať nepasterizované mlieko priamo z družstva tak to vyskúšam.
    @zareaguj
  • jujoska - fotkaJujoska 13. júna 2018 o 12:21

    @Kimlo (13.6.2018 11:45)

    nemas za co, nech sa paci este jeden link » style.hnonline.sk/gastro/531262-domaci-tvaroh-jogurt-aleb...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 13. júna 2018 o 12:42

  • evanaaa - fotkaEvanaaa 13. júna 2018 o 16:31

    Kedysi sme si doma nechávali skysnúť mlieko a len tak ho pili, mama to robievala častejšie k tomu si dala maslový chlebík.....alebo sa spravili zemiaky na cibuľke zapíjali kyslým mliekom, a keď piekla buchty, tak si z kysnutého jednoducho spravila tvaroh. No niekedy sa spravil (tvaroh) aj nechtiac, keď som si zohrievala na niečo mlieko a zrazilo sa, mala som z neho hneď aj tvaroh. Ešte sa dá kúpiť aj čerstvé mlieko, teda nie úplne z toho dňa, ale stálo by to za pokus, je 3,5%-né.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 13. júna 2018 o 17:01

    Ach jaj, taký jednoduchý recept (ale krásny) a koľko príjemných spomienok vyvolal .... Aj u nás sa robilo kyslé mlieko, všelijaké acidká, zakysanky a pod. neexistovali, to mlieko keď skyslo, to sa dalo normálne krájať lyžicou. Aj sme to vždy skúšali, mama nás od toho hnala. Potom sa to rozmiešalo a pilo sa so všeličím, ja som ho mala najradšej len tak s čistým (bez ničoho) tmavým chlebíkom alebo s varenými alebo v rúre v šupke pečenými zemiakmi so soľou a maslom. To maslo sme si po malých plátočkoch nakladali na kúsky zemiakov a posolili, dodnes cítim to nebíčko v papuľke - horúci zemiak a studené lahodné masielko.... No a robil sa často aj tvaroh, tak, ako píše Jujoska, každý týždeň visel taký batôžtek na špagáte na dverách medzi kuchyňou a predsieňou (ktoré sa vtedy samozrejme nezatvárali :-) ) a pod ním bol hrniec, do ktorého kvapkala srvátka. Jaj, jaj, ako hovorieval môj starý otec "chudobní sme, ale dobre žijeme". Tak to bolo. Pekný večer všetkým.
    @zareaguj
  • torticka - fotkaTorticka 13. júna 2018 o 17:11

    Vyborny bol obedík. Mama mala na sladko - slano, a ja s muzom na slano. :-)
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 13. júna 2018 o 18:22

    @Kimlo : chcela som pridať recept,ale máš už pridané.A zvyšnú srvátku popíjam celý deň,ak zvýši,tak aj ďaľší a neponúknem nikomu.Fajnotka :-).
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 13. júna 2018 o 18:28

    @Frezia68 (13.6.2018 18:22)

    A treba to surové mlieko pasterizovat alebo prevariť?
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 13. júna 2018 o 21:13

    @Kimlo :Nie,necháš mlieko z automatu skysnúť a pokračuješ s kyslého mlieka.....ako je v recepte.Recept pridala @Rados ť,je tam jasný opis.
    @zareaguj
  • honestka - fotkaHonestka 13. júna 2018 o 23:21

    @Kimlo : ja robievam tvaroh tu len s kupenskeho mlieka, /farmarske momentalne nedostanem/,
    ale proces potrebuje troska iny postup ako nepasterizovane, ktore skysne prirodzene. nakukni:
    » varecha.pravda.sk/recepty/domaci-tvaroh-v-canade-fotorece...
    @zareaguj
  • pacik - fotkaPacik 14. júna 2018 o 12:32

    @Radost (12.6.2018 20:56)

    To si písala, ty? Mala som dojem, že ja :-)
    @zareaguj
     1x radost


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist