Divinové ragú
Divinové ragú na červenom víne s koreňovou zeleninou
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Divinu nakrájame na kocky.
V hrnci rozpálime olej, v ktorom opražíme
nadrobno nakrájanú cibuľu
do zlatista, pridáme na kocky
nakrájané mäso a sprudka opečieme.
- Potom pridáme na malé
kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a miešame, kým zmes
nepustí vlastnú šťavu. Pridáme všetky koreniny a paradajkový pretlak s vínom, podlejeme vývarom alebo vodou a na
miernom ohni dusíme domäkka. Počas dusenia sa šťava
odparuje, takže ragú podlievame a hrniec neprikrývame.
- Domäkka udusené a mierne
zredukované ragú dochutíme
soľou. Môžeme servírovať s cestovinami, maslovými
haluškami alebo chlebom.
|