Divinové ragú

Divinové ragú na červenom víne s koreňovou zeleninou

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Divinu nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime olej, v ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso a sprudka opečieme.
  2. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a miešame, kým zmes nepustí vlastnú šťavu. Pridáme všetky koreniny a paradajkový pretlak s vínom, podlejeme vývarom alebo vodou a na miernom ohni dusíme domäkka. Počas dusenia sa šťava odparuje, takže ragú podlievame a hrniec neprikrývame.
  3. Domäkka udusené a mierne zredukované ragú dochutíme soľou. Môžeme servírovať s cestovinami, maslovými haluškami alebo chlebom.