Orechová bábovka
Orechová bábovka

Orechová bábovka s paradajkovým lekvárom

Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 28. júla 2020
Orechová bábovka s paradajkovým lekvárom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček mleté
1 bal.
1/2 hrnčeka
3/4 hrnčeka
Paradajkový lekvár:
1,5 kg
1 kg
1 KL mletý




Postup

  1. 1

    Orechová bábovka: Ručným mixérom vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 180 °C približne 40 minút. Bábovka zostane jemná a vláčna až niekoľko dní.

  2. 2

    Paradajkový lekvár: Celé paradajky pomelieme, zasypeme cukrom a pridáme mletý zázvor. Varíme, kým lekvár nezhustne. Nakoniec ho prepasírujeme, dáme do pohárov a sterilizujeme.

Diskusia k receptu

hanis
To vypadá moc pěkně - dobrá a nezvyklá kombinace....zajímá mne ten paradajkový lekvár, máte někdo zkušenost?
finczi
@hanis (29.7.2020 09:17)

Áno, skúsenosť mám. Paradajkový je veľmi dobrý a chuťovo zaujímavý. Robili sme aj pikantnú verziu so štipkou Naga Morich. Tu, na Vareche je možné nájsť rôzne recepty. Takže za mňa- určite áno.
1x hanis
hanis
Finczi, moc děkuji za rychlou odezvu - zkoušela jsem vloni recept od Nazarboncuk s čili a bazalkou. Výborné...mne spíš zajímá, jestli bude velký chuťový rozdíl, když bych zkusila tento recept, kde se rajčata nepečou a rovnou mixují. Je to rychlejší :).
finczi
@hanis (29.7.2020 10:28)

Nuž my sme nepiekli. Máme taký akoby ,,zlozvyk,, upraviť si občas recepty tak, ako sa nám momentálne javí dobre. Vyskúšali sme, keď sme odšťavovali paradajky na pretlak. Odobrala som časť šťavy a pracovali sme aj iba s cukrom - tam sme pridali aj trošku kyseliny citrónovej a taktiež sme robili aj s Gelfixom( lebo som to chcela urýchliť a vyskúšať). Na záver sme pridali trošku pálivého a bolo. Možno to bude stáť za skúšku aj u Vás. Nech sa darí!
evanaaa
Paradajkový lekvár som mala možnosť ochutnať, chutil skoro ako šípkový, tak nejak, ale bol dobrý.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia