Jablková bábovka
Jablková bábovka

Vianočná vínová jablkovo-orechová bábovka

archaa - fotkaarchaa, 3. decembra 2020
Vianočná vínová jablkovo-orechová bábovka
Foto: archaa
10-12
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g očistené a nastrúhané
3 ks
220 g
1 ks
130 g
250 g
150 ml
1 bal.
60 g mleté
1 ČL
Glazúra:
150 g
2 PL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené a nastrúhané jablká zmiešame v miske s orechami a škoricou.

  2. 2

    Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

  3. 3

    Vajcia vymiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a víno, potom postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jablkovo-orechovú zmes a hotové cesto vylejeme do bábovkovej formy. Dobre uhladíme a pečieme 50-60 minút.

  4. 4

    Po upečení necháme vychladnúť a polejeme glazúrou, ktorú si pripravíme tak, že všetky ingrediencie na ňu vymiešame do hladkej masy - glazúry... Môžeme ešte ozdobiť podľa fantázie. Ja som použila cukrové perly.

  5. 5

    Bábovka je úžasná.

    Vianočná vínová jablkovo-orechová bábovka  - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu