Vianočná vínová jablkovo-orechová bábovka
Foto: archaa
10-12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g očistené a nastrúhané |
|
3 ks |
|
220 g |
|
1 ks |
|
130 g |
|
250 g |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
60 g mleté |
|
1 ČL |
|
Glazúra: | |
150 g |
|
2 PL |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Očistené a nastrúhané jablká zmiešame v miske s orechami a škoricou.
- 2
Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- 3
Vajcia vymiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a víno, potom postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jablkovo-orechovú zmes a hotové cesto vylejeme do bábovkovej formy. Dobre uhladíme a pečieme 50-60 minút.
- 4
Po upečení necháme vychladnúť a polejeme glazúrou, ktorú si pripravíme tak, že všetky ingrediencie na ňu vymiešame do hladkej masy - glazúry... Môžeme ešte ozdobiť podľa fantázie. Ja som použila cukrové perly.
- 5
Bábovka je úžasná.
Tiež jablková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno je vláčna a jemná a strašne dobrá!
V ceste sa vypecie, to je OK, ako by som ho nahradila v glazure, máš odskúšanú nejakú alternatívu? Lebo niečo asi treba, aby bola šťavnatá
Ďakujem ?
Babovka je šťavnaté aj bez glazury stačí posypat cukrom ale vino v glazure môžeš nahradiť citrónovou šťavou alebo nejakým džúsikom
Budem sa len tešiť ?
veľmi rada a už teraz sa tešímako si na nej pochutíte je fakt bombastická
nie je to tvoja chyba, času je pomenej ale polepším sa, sľubujem :-)
Ďakujem, je ozaj skvelá, ak budeš mať chuť, určite vyskúšaj
Ďakujem ?
Neskúšala som s celozrnou tak ti neviem poradiť ale ak spaldovu nemáš pouzi normálnu bielu múku najlepšie polohrubu :)
Celozrnu asi nie ale spaldovu môžeš nahradiť bežnou bielou polohrubou
Určite! U nás visel u babky nad stolom. Veľmi som rada že babovka chutila a všetko najlepšie dodatočne k narodeninám!!