Mrkvová torta
Mrkvová torta

Mrkvová torta

kuchtikzmesta - fotkakuchtikzmesta, 11. mája 2020

Určite nie som sama, ktorá počas karantény napiekla už milión koláčov a ponúkla ich celej rodine alebo ich zjedla sama. A ak sa náhodou Zobraziť celý popisUrčite nie som sama, ktorá počas karantény napiekla už milión koláčov a ponúkla ich celej rodine alebo ich zjedla sama. A ak sa náhodou nájde niekto, kto ešte nestihol počas karantény piecť, tak mám pre vás recept na jeden z mojich najobľúbenejších sladkých receptov! Tento recept na mrkvový koláč patrí medzi tie najjednoduchšie, kedy len všetko poriadne zmiešate dokopy a tadááá. O suroviny sa nemusíte báť, lebo snáď by ste ich mali mať doma. Tak poďme na to!

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
250 - 280 g (podľa chuti)
1 bal.
220 ml
280 g
2 ČL
2 ČL
2 ČL
450 g nastrúhaná (cca 10 stredných mrkiev)
120 g nasekané
Krém:
500 g
2 - 4 PL (podľa chuti)
2 PL roztopené




Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske poriadne vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom.

  2. 2

    V druhej menšej miske zmiešame dokopy všetky suché suroviny - múka, sóda, prášok do pečiva a škorica.

  3. 3

    Približne po 5-7 minútach, keď máme vajíčkovú zmes vyšľahanú do peny, začneme do nej postupne ručne primiešavať suchú múčnu zmes. Osvedčilo sa mi múku zamiešavať ručne, pretože cesto je potom viac nadýchané a nezrazí sa.

  4. 4

    Do cesta nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.

  5. 5

    Cesto vylejeme do okrúhlej formy na pečenie, ktorú sme predtým vytreli maslom a vysypali múkou.

  6. 6

    Dáme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme približne hodinu. Upečený korpus necháme vychladnúť a až potom s ním ďalej pracujeme.

  7. 7

    Medzitým ako sa korpus pečie, pripravíme krém. Vymiešame tvaroh s cukrom a dvomi lyžicami rozpusteného masla. Hotový krém dáme do chladničky, aby stuhol.

  8. 8

    Vychladnutý korpus pomocou nite pozdĺžne rozrežeme na polovicu. Spodnú polovicu natrieme jednou časťou krému a nahor položíme hornú polovicu korpusu. Zvyškom krému potrieme vrch a boky torty.

  9. 9

    Ja som navrch ešte posypala zvyšné oriešky a torta bola hotová!

Diskusia k receptu

farbuska
Ja som z tých, ktorí mali práve počas karantény najviac práce a žiadny home office - a teda žiadne vypekanie. Ale tvoj recept rada vyskúšam, zdá sa aj mne "vykonateľný". Vďaka zaň.
haji
Pěkný receptík i fotečka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia