Vegánska mrkvová torta
Bibi Škorica Bakery, 9. mája 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Namiesto vajíčka sme v torte použili mleté ľanové semienka zmiešané s vlažnou vodou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Mrkvový korpus: | |
| 75 g |
|
| 70 g |
|
| 40 g mleté |
|
| 3 g |
|
| 4 g |
|
| 3 g |
|
| 70 ml |
|
| 8,5 g mleté |
|
| 53 g vlažná |
|
| 90 ml (alebo mandľové) |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| 160 g (najemno strúhaná) |
|
| 55 g (nasekané) |
|
| Na vymastenie: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 350 g |
|
| 120 ml |
|
| 1 ks |
|
| 80 g (alebo agávový sirup) |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mrkvový korpus: Mleté ľanové semienka spolu s vlažnou vodou necháme aspoň 20 minút napučať.
- 2
Všetky sypké suroviny na korpus preosejeme, pridáme mleté lieskové orechy. V druhej miske zmiešame rozpustený a vychladnutý kokosový olej, ľanové semienka s vodou, agáve sirup, ocot, kokosové alebo mandľové mlieko, premiešame. Obe zmesi dohladka spojíme.
- 3
Nakoniec primiešame najemno nastrúhanú mrkvu a sekané pekanové orechy. Pečieme v kokosovým tukom vymastenej forme s priemerom 16 cm v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke.
- 4
Krém: Do misy vložíme mascarpone so smotanou, s dreňou z vanilkového struku, s agáve alebo s kokosovým cukrom a so šťavou z citróna. Šľaháme v kuchynskom robote na najvyšších otáčkach 3,5 minúty, kým sa pod metličkou nezačnú vytvárať kopčeky.
- 5
Korpus prekrojíme na polovicu a naplníme krémom, ktorý nanesieme aj navrch torty. Ozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež mrkvová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu