Mrkvová torta
Mrkvová torta

Vegánska mrkvová torta

Bibi a Filip Horváthovci
Bibi Škorica Bakery, 9. mája 2023
Vegánska mrkvová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Namiesto vajíčka sme v torte použili mleté ľanové semienka zmiešané s vlažnou vodou.

6-8
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Mrkvový korpus:
75 g
70 g
40 g mleté
3 g
4 g
3 g
70 ml
8,5 g mleté
53 g vlažná
90 ml (alebo mandľové)
1 ČL
160 g (najemno strúhaná)
55 g (nasekané)
Na vymastenie:
Krém:
350 g
120 ml
1 ks
80 g (alebo agávový sirup)
z 1/2 citróna
Navrch:




Postup

  1. 1

    Mrkvový korpus: Mleté ľanové semienka spolu s vlažnou vodou necháme aspoň 20 minút napučať.

  2. 2

    Všetky sypké suroviny na korpus preosejeme, pridáme mleté lieskové orechy. V druhej miske zmiešame rozpustený a vychladnutý kokosový olej, ľanové semienka s vodou, agáve sirup, ocot, kokosové alebo mandľové mlieko, premiešame. Obe zmesi dohladka spojíme.

  3. 3

    Nakoniec primiešame najemno nastrúhanú mrkvu a sekané pekanové orechy. Pečieme v kokosovým tukom vymastenej forme s priemerom 16 cm v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke.

  4. 4

    Krém: Do misy vložíme mascarpone so smotanou, s dreňou z vanilkového struku, s agáve alebo s kokosovým cukrom a so šťavou z citróna. Šľaháme v kuchynskom robote na najvyšších otáčkach 3,5 minúty, kým sa pod metličkou nezačnú vytvárať kopčeky.

  5. 5

    Korpus prekrojíme na polovicu a naplníme krémom, ktorý nanesieme aj navrch torty. Ozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia