Bezlepkové mrkvovo-orechové minitortičky s mrkvovo-čokoládovou ganache
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 400 g (najemno postrúhaná) |
|
| 400 g |
|
| 400 ml kvalitný |
|
| 270 g |
|
| 140 g mleté |
|
| 4 ks (veľkosť M) |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 štipka |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 ml |
|
| 125 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Mrkvovo-čokoládová ganache: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| Na potretie korpusov: | |
| 1 pohár |
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom.
- 2
Postupne pri najnižších otáčkach pridávame žĺtky a olej, vanilkový extrakt.
- 3
Ďalej zapracujeme najemno nastrúhanú mrkvu a pomleté oriešky.
- 4
Nakoniec zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a mletou škoricou.
- 5
Cesto pečieme na forme vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 50 minút.
- 6
Ak chceme vytvoriť minitortičky, tak si z upečeného korpusu povykrajujeme jednotlivé menšie kolieska. Alebo rovnako môžete vyrobiť aj jednu veľkú tortu.
- 7
Krém: Všetky suroviny vymiešame v kuchynskom robote na jednotný krém.
- 8
Mrkvovo-čokoládová ganache: Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a krátko podusíme vo vode. Rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko. Nad vodným kúpeľom rozpustíme v 50 g mrkvového pyré bielu čokoládu.
- 9
Vykrojené minikorpusy plníme krémom. Navrch minitortičiek natrieme mrkvovo-čokoládovú ganache.
Tiež mrkvová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu