Mrkvová torta

Mrkvová torta

Autor receptu: kuchtikzmesta

Určite nie som sama, ktorá počas karantény napiekla už milión koláčov a ponúkla ich celej rodine alebo ich zjedla sama. A ak sa náhodou nájde niekto, kto ešte nestihol počas karantény piecť, tak mám pre vás recept na jeden z mojich najobľúbenejších sladkých receptov! Tento recept na mrkvový koláč patrí medzi tie najjednoduchšie, kedy len všetko poriadne zmiešate dokopy a tadááá. O suroviny sa nemusíte báť, lebo snáď by ste ich mali mať doma. Tak poďme na to!

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej miske poriadne vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom.
  2. V druhej menšej miske zmiešame dokopy všetky suché suroviny - múka, sóda, prášok do pečiva a škorica.
  3. Približne po 5-7 minútach, keď máme vajíčkovú zmes vyšľahanú do peny, začneme do nej postupne ručne primiešavať suchú múčnu zmes. Osvedčilo sa mi múku zamiešavať ručne, pretože cesto je potom viac nadýchané a nezrazí sa.
  4. Do cesta nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.
  5. Cesto vylejeme do okrúhlej formy na pečenie, ktorú sme predtým vytreli maslom a vysypali múkou.
  6. Dáme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme približne hodinu. Upečený korpus necháme vychladnúť a až potom s ním ďalej pracujeme.
  7. Medzitým ako sa korpus pečie, pripravíme krém. Vymiešame tvaroh s cukrom a dvomi lyžicami rozpusteného masla. Hotový krém dáme do chladničky, aby stuhol.
  8. Vychladnutý korpus pomocou nite pozdĺžne rozrežeme na polovicu. Spodnú polovicu natrieme jednou časťou krému a nahor položíme hornú polovicu korpusu. Zvyškom krému potrieme vrch a boky torty.
  9. Ja som navrch ešte posypala zvyšné oriešky a torta bola hotová!