Mrkvová tortička bez múky podľa Petry Nagyovej Džerengovej videorecept
Ak ste ešte nevyskúšali ten najvláčnejší mrkvový koláč a ešte bez múky, upečte si ho s nami podľa videoreceptu spisovateľky Petry Nagyovej Džerengovej.
príprava
na 180 °C
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
Cesto: | |
500 g ( nastrúhaná) |
|
4 ks |
|
z 1 pomaranča |
|
3 ČL |
|
1/2 bal. |
|
2 bal. (alebo med) |
|
120 g mleté (alebo lieskové) |
|
Krém: | |
2 bal. |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
2 ČL |
|
Navrch: | |
1 konzerva |
|
Postup
-
1
Cesto: Na jemnom strúhadle nastrúhame očistenú mrkvu. Oddelíme žĺtky od bielkov. Do nastrúhanej mrkvy pridáme žĺtky, šťavu z pomaranča, škoricu, prášok do pečiva, vanilkový cukor a môžeme prípadne dosladiť medom. Premiešame.
- 2
Pridáme mleté orechy, premiešame a nakoniec jemne zľahka zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov.
- 3
Cesto dáme do tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút.
- 4
Krém: V miske rozmiešame mascarpone, pridáme vanilkový cukor, mletú škoricu a med. Dobre vymiešame.
- 5
Na vrch vychladnutého mrkvového korpusu natrieme krém a dozdobíme ananásom.
Tiež mrkvová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu