Syrové krekry
Syrové krekry

Slané krekry fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 22. septembra 2018

A pokračovanie v slanom pečení.

600
porcií
40 minút
príprava
7-8 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesro:
500 g
200 ml
2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
250 g
Plnka:
300 g údený alebo neúdený
300 g
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny na cesto si dobre zamiesime a vypracujeme cesto.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ako vidíte už mám naznačené že cesto rozdelím na 6 častí. Cesto rozdelené.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme si plnku a aj tú rozdelíme na 6 častí nasledovne - syr si na jemno nastrúhame rozmiešame s maslom a pridáme červenú papriku.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozvaľkáme.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Natrieme ho jednou časťou plnky.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zatočíme ho.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A takto spracujeme všetkých šesť bochníkov. Každý valec zabalíme do potravinárskej fólie a poukladáme na tácku. Necháme minimálne tri hodiny v chladničke. Ale najlepšie je do druhého dňa.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na druhý deň krájame na čo najtenšie kolieska a ukladáme na suchý plech. Ak ste dávali údený syr, nemusíte posýpať ale ak nie, tak vrch posypte vegetou, ktorú si rozmiešajte s mletou rascou.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pečieme na 220 stupňov 7-8 minút.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tu sú už upečené všetky.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Myslela som si, že toho je strašne veľa prakticky okolo 600 kusov ale keď sa do nich zahryznete nejdete prestať.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A ak máte dobré vínko tak určite odporúčam.

    Slané krekry (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

haji
Posbírala jsem vypadnuté oči a pojistila si brýle zavařovací gumkou, aby mi nevypadly znovu. Oh! Už jsem viděla hodně, ale toto je i na mě moc. Tyjo, milá @Sonulienka - toto je majstrštyk - klobúk dole. Já bych chcípla už u první vlny bodu č. 5 - první vyválené placky. Bod č. 11 - foto té hromady - je tak silné, že to chce, když ne svářecí masku, tak sluneční brýle. Ty jsi fakt neskutečná a hlavně nezničitelná. Prozraď na co jezdíš? Na Gastrol? a nebo na co?!? Kouzelný recept, neskutečná dobrota a to množstvo...Šikovnica šikovná! Díky za úžasný receptík. Velkoreceptík!
sonulienka
@Haji Ty si ma zas dojala k slzám - srdečne Ti ďakujem, neboj vydržala by si do konca. Je pravda, že treba trpezlivosť ale ako sa hovorí - trpezlivosť ruže prináša. Ešte raz ďakujem.
1x haji
finczi
Poznám...je to dobrota i keď veľmi prácna. Ste veľmi šikovná a trpezlivá!
1x haji
sonulienka
@Finczi áno je to síce trochu prácnejšie vzhľadom na krájanie na tenké plátky ale zas výsledok stojí za to.
evanaaa
Tak toto je už veľkovýroba, úžasné, a tá práca s tým, ale aj trpezlivosť a výdrž na toľko vaľkania a krájania ani nehovorím! Mne by ale stačilo spraviť asi z tretiny toho množstva surovín, aspoň na začiatok....ešte prezraď, @Sonulienka , ako dlho to vydrží, ak sa to nezje hneď v prvý deň? Dá sa to nejako uskladniť ( väčšie množstvo)?
1x haji
sonulienka
@Evanaaa v prvom rade neodporúčam malé množstvo je to prudko jedlé. A uskladniť to môžeš aj v mrazničke. Srdečná vďaka a pozdravujem.
sonulik
Už som ich viac krát jedla a priznám sa je to velka dobrota.Nasla som si vas recept a idem urobiť. Počítam s tým ze je toho veľa ale tesim sa na konečný efekt. Už sa tesim. Dám vedieť ako chutilo
sonulik
Piekla som ich minuly týžden a priznám sa ze maximálne má vychválili. Dávala som neúdené syr a do plnky som dala sušený cesnak. Neskutočne dobre. Idem ešte dnes robit z dvoch dávok a budúci týžden ešte z dvoch. Naraz je to náročné. Zožali veľký úspech....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia