Syrové krekry
Slané krekry (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
A pokračovanie v slanom pečení.
600 porcií |
40 minút príprava |
7-8 minút na 220 °C |
Postup
- Suroviny.
- Všetky suroviny na cesto si dobre zamiesime a vypracujeme cesto.
- Ako vidíte už mám naznačené že cesto rozdelím na 6 častí.
Cesto rozdelené.
- Urobíme si plnku a aj tú rozdelíme na 6 častí nasledovne - syr si na jemno nastrúhame rozmiešame s maslom a pridáme červenú papriku.
- Cesto rozvaľkáme.
- Natrieme ho jednou časťou plnky.
- Zatočíme ho.
- A takto spracujeme všetkých šesť bochníkov. Každý valec zabalíme do potravinárskej fólie a poukladáme na tácku.
Necháme minimálne tri hodiny v chladničke. Ale najlepšie je do druhého dňa.
- Na druhý deň krájame na čo najtenšie kolieska a ukladáme na suchý plech.
Ak ste dávali údený syr, nemusíte posýpať ale ak nie, tak vrch posypte vegetou, ktorú si rozmiešajte s mletou rascou.
- Pečieme na 220 stupňov 7-8 minút.
- Tu sú už upečené všetky.
- Myslela som si, že toho je strašne veľa prakticky okolo 600 kusov ale keď sa do nich zahryznete nejdete prestať.
- A ak máte dobré vínko tak určite odporúčam.