Pečený losos v medovej omáčke
Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať...
Pečené kurča s cuketovým rizotom
Jesennú bohatú úrodu cukiet a tekvíc treba spracovať. Okrem prívarkov a placiek sú aj iné spôsoby....
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....
Nátierka z pečených paprík
Červenú papriku očistíme, prekrojíme na väčšie kusy a upečieme v rúre na suchom plechu kožou hore....
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...
Špenátová nátierka
Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky...
Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...
Veľmi dobrá čalamáda
Inšpiráciou na tento recept bol internet, hľadal som recept na olejovú čalamádu, ktorú poznám ešte...
Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...
Rýchly jablkový koláč
Tento recept som si našla v mojom starom zošite, receptov. Koláč , ktorý sa...
Kváskový knäckebrot
Ak sa vám nedarí upiecť kváskový chlebík, alebo nemáte momentálne čas na jeho zdĺhavú prípravu, ...
Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou
Recept, kde by nebol problém zmeniť názov. Inšpirovali ma tri impulzy. Prvý, z...
Kubánska fazuľová polievka s jalapeño
Jednoduchá „rýchlovka“ na chalupe, či chate, ale aj po príchode zo zdravotnej prechádzky. Na...
Cuketové špagety s avokádovým pestom
Pridávam ďalší letný špagetový recept, tentokrát obohatený aj o cuketové špagety, aby sme to mali...
Ovsené proteínové lievance s čučoriedkami
„Chutí to tak dobre až sa mi ani nechce veriť, že to nie je tak nezdravé“...
Letná polievka z pečenej zeleniny
Vlastne všetko čo je teraz bežne v záhradke a je tak úžasná že ju sem musím zapísať...
Biber kızartması/Pečená paprika
Opečená zelená paprika v paradajkovej šťave/omáčke. Teraz v lete, keď je v záhradách plno zeleniny,...
Čalamáda bez sterilizácie
Túto čalamádu si zamilujete. Jednoduchá príprava, vynikajúca chuť.
Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...
Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami
Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...
Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...
Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve
V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak...
Fattoush (fatuš)
Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale...
Farebný šalát Caprese
Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.
Kapusta s vajíčkom
Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html ale sa nedalo, ...
Uhorkové gazpacho
Zmenila som pomer klasického gazpacha, uhoriek máme viac než dosť.
Svieže letné špagety
Poznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec...
Špenátová palačinka s rajčaty a mozzarellou
Palačinka může být klasická s moukou, nebo bezlepková. Recept je na bezlepkovou.
Kuřecí maso na kmínovo pepřovém másle s karfiolem
Vařené maso opečené na másle je delikatesa sama o sobě. Recept je variabilní, místo karfiolu...
Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...
Grilovaná zelenina s čočkou
Na grilu, ale i na grilovací pánvi vyrobím tuhle delikatesu kdykoliv během roku. Příloha ke...
Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak...
Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...