Dvojvrstvové fazuľové brownies fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 28. júna 2019 10:28
Ďalšie recepty »
Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept)Foto: Stanci11

Síce je vonku teplo a rozpáliť trúbu alebo sporák je skôr za trest, ničmenej sme mali v práci oslavu kolegyniek a tak trochu rozlúčku môjho odchodu, čo samozrejme viedlo k pečeniu ;) Už som skúšala pečenie z fazulí a síce to vždy dopadlo jedlo, nikdy to nebolo nič špeciálne. No, až do teraz, dvojvrstvový „brownies“, level dokonalosť! Tmavá vrstva je fazuľová, ale dokonalé kamuflovaná kvalitným kakaom. Vrchná vrstva je svieža v štýle „cheesecake“. Stojí za skúšku! :)

30
porcií
15 min
príprava
45 min
na 170 °C

Suroviny

2 plechovky
1 hrnček
4 PL
30 g
4-5 PL
1/2 bal.
1 ks
1/2 hrčneka
2 PL
štipka
50 g (80 %)
Biela vrstva:
250 g
120 g
1 ks
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Najťažší krok - otvoriť konzervy fazuliek, zliať nálev a fakt dobre, niekoľkokrát ju prepláchnuť vodou.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľku som presypala do mixéra (na dvakrát, lebo mám len malý chopper) a rozmixovala na čo najjemnejšiu kašu. Mixovala som to spolu s veľkým, riadne zrelým banánom, mliekom, kokosovým olejom (rozpusteným) a medom.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vedľa v miske som si nachystala všetky sypké suroviny - múku, kakao, prdopeč, štipku soli a čokoládový proteín (ten nemusí byť a pridáte o lyžicu-dve múky viac).

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sypké suroviny som vmiešala metličkou do rozmixovanej fazuľovej zmesi.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vzniklo pomerne hutné tmavé cesto, do ktorého som ešte vmiešala nasekanú čokoládu a ktoré som následne preliala do formy - cca 20x25 cm.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V miske som vyšľahala suroviny na bielu vrstvu s tým, že med som pridala podľa chuti až na záver. Vôbec neuškodí šupnúť tam vanilku, ale momentálne u mňa nebola "na sklade" :)

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tvarohovú vrstvu som vyliala na hnedé cesto a rovnomerne roztrela.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Piekla som na 170 stupňoch - radšej pomaličky - 40/45 minút, v podstate kým nezozlatla vrchná vrstva.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení ho treba nechať dobre vychladnúť, aby sa dal pekne nakrájať, kľudne cez noc v chladničke.

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A výsledok? Hutná silne kakaová spodná časť (kolegyne niektoré tvrdili že málo sladká, niekomu to práve vyhovovalo :)). Vrchná časť príjemne svieža, a nabudúce by som dala kľudne dvojitú dávku z nej ;) Chute skvelo ladili. A doladenie jahôdkami? Asi to ani nemusím opisovať všakže?

    Dvojvrstvové fazuľové brownies (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist