Dvojvrstvové fazuľové brownies fotorecept
Foto: Stanci11
Síce je vonku teplo a rozpáliť trúbu alebo sporák je skôr za trest, ničmenej sme mali v práci oslavu kolegyniek a tak trochu rozlúčku Zobraziť celý popisSíce je vonku teplo a rozpáliť trúbu alebo sporák je skôr za trest, ničmenej sme mali v práci oslavu kolegyniek a tak trochu rozlúčku môjho odchodu, čo samozrejme viedlo k pečeniu ;) Už som skúšala pečenie z fazulí a síce to vždy dopadlo jedlo, nikdy to nebolo nič špeciálne. No, až do teraz, dvojvrstvový „brownies“, level dokonalosť! Tmavá vrstva je fazuľová, ale dokonalé kamuflovaná kvalitným kakaom. Vrchná vrstva je svieža v štýle „cheesecake“. Stojí za skúšku! :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
2 plechovky |
|
1 hrnček |
|
4 PL |
|
30 g |
|
4-5 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 ks |
|
1/2 hrčneka |
|
2 PL |
|
štipka |
|
50 g (80 %) |
|
Biela vrstva: | |
250 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Najťažší krok - otvoriť konzervy fazuliek, zliať nálev a fakt dobre, niekoľkokrát ju prepláchnuť vodou.
-
2
Fazuľku som presypala do mixéra (na dvakrát, lebo mám len malý chopper) a rozmixovala na čo najjemnejšiu kašu. Mixovala som to spolu s veľkým, riadne zrelým banánom, mliekom, kokosovým olejom (rozpusteným) a medom.
-
3
Vedľa v miske som si nachystala všetky sypké suroviny - múku, kakao, prdopeč, štipku soli a čokoládový proteín (ten nemusí byť a pridáte o lyžicu-dve múky viac).
-
4
Sypké suroviny som vmiešala metličkou do rozmixovanej fazuľovej zmesi.
-
5
Vzniklo pomerne hutné tmavé cesto, do ktorého som ešte vmiešala nasekanú čokoládu a ktoré som následne preliala do formy - cca 20x25 cm.
-
6
V miske som vyšľahala suroviny na bielu vrstvu s tým, že med som pridala podľa chuti až na záver. Vôbec neuškodí šupnúť tam vanilku, ale momentálne u mňa nebola "na sklade" :)
-
7
Tvarohovú vrstvu som vyliala na hnedé cesto a rovnomerne roztrela.
-
8
Piekla som na 170 stupňoch - radšej pomaličky - 40/45 minút, v podstate kým nezozlatla vrchná vrstva.
-
9
Po upečení ho treba nechať dobre vychladnúť, aby sa dal pekne nakrájať, kľudne cez noc v chladničke.
-
10
A výsledok? Hutná silne kakaová spodná časť (kolegyne niektoré tvrdili že málo sladká, niekomu to práve vyhovovalo :)). Vrchná časť príjemne svieža, a nabudúce by som dala kľudne dvojitú dávku z nej ;) Chute skvelo ladili. A doladenie jahôdkami? Asi to ani nemusím opisovať všakže?
@Afataga ,mám veľmi rada orechy, tiež som raz skúšala v kombinácii s fazuľou, tortu, ale veru mne,ani iným to nepasovalo:-(
Neviem,aký máš dôvod,nahradiť múku, no ja by som volila drvené piškóty ,dávam aj do gaštanovej torty,je ľahšia...ale samozrejme,to je môj názor a zároveň sa ospravedlňujem autorke receptu,že tu píšem:-)
Skús odtučnenú orechovú alebo semienkovú múku - mandľovú, slnečnicovú. Ale odtučnenú, nie pomleté orechy alebo semienka. Odtučnená viac saje tekutiny.
Aj tento recept je výborný. Preposlala som neterke, tak zajtra chce vyskúšať. Prajem ti najmä dobré zdravíčko a elán do ďalšieho prispievania k zdravej kuchyni.
Dik, ale netusim, kde by som nieco take zohnala.
Cez net, napr. muky.sk. Len, prosím ťa, neskolabuj z tých cien, hlavne mandľová je "výživná" -:)
Esteze si ma upozornila :-)
@45678 - fakt ako si to čítam rozmýšľam že to s tými orechami vyskúšam a uvidíme ako to dopadne
@Motyka - jeeej, ďakujem za krásny komentár - hneď mám úsmev na tvári od ucha k uchu :) čokoľvek ak vyskúšaš alebo neterka dajte vedieť ako dopadlo, budem rada ;)
@Frezia 68 - ja už som tie fazuľové pokusy mala ale nikdy to nedopadlo tak super aby to stálo za zverejnenie, až teraz ;) fakt pecka :) a ja zase vyskúšam ten tvoj typ na bublaninu, to je moja srdcovka a tá múka mi pije krv trošku.
@Haji , ty si vždy zlatíčko! Ďakujem moc :-*