Zeleninové ragú
Zeleninové ragú

Ľahké zeleninové ragú

marsis - bez fotkymarsis, 14. augusta 2019

Oči boli pri nákupe na grilovačku väčšie ako žalúdky. Zostal veľký baklažán, šampiňóny, zelenina. Vitamíny, z ktorých som urobila výbornú rýchlovku, chutnú za tepla i za studena ako hlavné jedlo aj prílohu k mäsu či k cestovine. Podávala som ju s opečeným chlebom.

4-6
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väčší
250 g
4-5 ks (PCR)
1 zväzok
4 strúčiky
1 viazanička
1 ČL
1 ks (podľa chuti)
300-400 ml (alebo kyslá smotana)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na kocky cca 2x2 cm, osolíme a necháme "vypotiť". Nakrájame šampiňóny, papriku ako na lečo, cibuľku.

  2. 2

    Na rozpálený olej dáme opiecť cibuľku, pridáme roztlačený cesnak a všetku pokrájanú zeleninu, osolíme, premiešame a dusíme asi 25 minút na slabšom plameni. Občas pomiešame.

  3. 3

    Medzitým si pokrájame kôpor a pomiešame ho s jogurtom (smotanou). Posledných cca 5 minút necháme zo zeleninovej zmesi odpariť šťavu a keď vypneme oheň, vmiešame jogurt (smotanu) s kôprom.

  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Robievam niečo podobné, pridávam aj mrkvu, cuketu, prípadne inú zeleninu. Ja zvyknem na konci pridať kyslú smotanu. je to vynikajúce jedlo.

Pridaj komentár k receptu: