Ľahké zeleninové ragú
Oči boli pri nákupe na grilovačku väčšie ako žalúdky. Zostal veľký baklažán, šampiňóny, zelenina. Vitamíny, z ktorých som urobila výbornú rýchlovku, chutnú za tepla Zobraziť celý popisOči boli pri nákupe na grilovačku väčšie ako žalúdky. Zostal veľký baklažán, šampiňóny, zelenina. Vitamíny, z ktorých som urobila výbornú rýchlovku, chutnú za tepla i za studena ako hlavné jedlo aj prílohu k mäsu či k cestovine. Podávala som ju s opečeným chlebom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks väčší |
|
250 g |
|
4-5 ks (PCR) |
|
1 zväzok |
|
4 strúčiky |
|
1 viazanička |
|
1 ČL |
|
1 ks (podľa chuti) |
|
300-400 ml (alebo kyslá smotana) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na kocky cca 2x2 cm, osolíme a necháme "vypotiť". Nakrájame šampiňóny, papriku ako na lečo, cibuľku.
- 2
Na rozpálený olej dáme opiecť cibuľku, pridáme roztlačený cesnak a všetku pokrájanú zeleninu, osolíme, premiešame a dusíme asi 25 minút na slabšom plameni. Občas pomiešame.
- 3
Medzitým si pokrájame kôpor a pomiešame ho s jogurtom (smotanou). Posledných cca 5 minút necháme zo zeleninovej zmesi odpariť šťavu a keď vypneme oheň, vmiešame jogurt (smotanu) s kôprom.
- 4
Dobrú chuť!
Tiež ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu