Cuketovo-zemiakové placky
Foto: helena10
Pozná ich takmer každá domácnosť. S kyslou smotanou je to pochúťka.
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo biele) |
|
podľa chuti |
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Cuketu očistíme, zbavíme jadierkovej dužiny a nastrúhame. Pridáme nastrúhané očistené zemiaky, trocha osolíme a premiešame. Ak nechcete šťavu, ktorú pustili, vytlačte ju preč.
-
2
Primiešame vajce, pretlačený cesnak a podľa potreby zahustíme hladkou múkou. Dochutíme podľa potreby soľou, korením, majoránkou. Kto ako má rád.
- 3
Zo zmesi vyprážame placky na troške oleja z obidvoch strán. Hotové podávame s kyslou smotanou.
Tiež cuketové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu