Šampiňónový šalát

Cuketovo-šampiňónový šalát (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to vhodné osvieženie na tieto horúce dni. A ukážka, že cuketa sa dá použiť aj do šalátu.

7
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šampiňóny krájame na plátky, cuketu bez šupky na kocky 1,5 cm a kapiu na pásiky. V hrnci necháme zovrieť vodu so všetkými ingredienciami a dáme do nej zeleninu, ktorú varíme 15 minút. Potom to prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať.
  2. Otvoríme konzervu strukovej fazuľky a obsah pridáme do sitka nech nám nálev odtečie. Nálev si ale necháme.
  3. V ňom rozvaríme korenie tzatziki a necháme vychladnúť.
  4. Do väčšej misy dáme povarenú zeleninu, jogurt, majonézu, kyslú smotanu, nálev s korením a worchesterskú omáčku. Všetko to zmiešame. Prípadne dosolíme a necháme postáť v chlade aspoň 5 hodín. Počítajte s tým že to trochu zhustne, takže sa nebojte keď to bude trochu redšie.
  5. Je to príjemné ľahké osvieženie na tieto horúce dni. Nejaké pečivo k tomu a ste siedmom nebi.