Cuketovo-mäsové fašírky s grilovaným baklažánom a chrumkavým šalátom
Foto: kristtin
Ľahké letné jedlo plné lahodnej zeleninovej chuti.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Najprv si dáme do pacu baklažán. Nakrájame ho na hrubšie plátky. Dobre posolíme a postupne pridáme všetky ingrediencie. Bylinky pridáme ako posledné. Misku alebo tanierik prikryjeme alobalom a dáme do chladničky minimálne na hodinku.
- 2
Príprava fašírok je veľmi jednoduchá. Do misky nastrúhame najprv cukety, potom mrkvu, ( postrúhanú zeleninu trochu stlačte, aby vám vytiekla šťava a tú vylejte) pridáme pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú na jemno, mäso a dobre premiešame. Hmotu zlepíme dvoma vajíčkami, aby nám krásne držala pokope. Pridáme koreniny, dosolíme a nalejeme sójovú omáčku. Dochuťte si koreniny podľa vlastnej chuti. Ja dávam viac čierneho korenia a aj sójovej omáčky, aby fašírky boli ostrejšie. Niekedy dávam aj trochu horčice.
- 3
Na plech si dáme papier na pečenie. Z hmoty guľkáme v ruke guľky, ktoré ukladáme na plech. Trúbu máme rozohriatú na 190 stupňov, pečieme približne 20 - 30 minút. Pokiaľ nie sú dozlatista. Treba kontrolovať.
- 4
Na záver šalát. Uhorku nakrájame, pridáme poľný šalátik, jarnú cibuľku nakrájanú na jemno, premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou.
- 5
Keď sú fašírky hotové, vyberieme z chladničky baklažán, opečieme na panvici a obed či večera je hotová. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Daj vediet ci chutili ;)
Dakujem