Cuketové placky

Cuketové placky s bravčovými kúskami

Autor receptu: nalie

3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance alebo kocky. Dáme ho na rozohriaty olej a sprudka opečieme. Keď je mäso opečené, pridáme k nemu bylinky (ja dávam sušené a z každej za lyžičku). Potom podlejeme vývarom a dusíme. Keď mäso zmäkne a vývar sa zredukuje, prilejeme mlieko. Mäso ochutnáme a dochutíme soľou a korením.
  2. Cuketu umyjeme a nastrúhame na tenké pásiky na strúhadle. Z nastrúhanej cukety zlejeme vodu a pridáme k nej vajíčko, nastrúhaný syr, múku, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne premiešame. Ak je cestu príliš husté môžeme priliať trochu mlieka, naopak keď je príliš riedke, prisypeme trochu múky.
  3. Z cuketovej zmesi smažíme na oleji placky na miernom plameni z oboch strán do zlatista.
  4. Mäso servírujeme s plackami, ktoré ešte môžeme posypať syrom a poliať bylinkovou omáčkou z mäsa. Dobrú chuť.