Cuketové lasagne

Cuketové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Aj keď sa tento recept volá Cuketové lasagne je celý iba zo zeleniny (a syra), bez cestoviny a bez mäsa. Cestoviny nahrádza na dlhé plátky nakrájaná cuketa.

20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na cuketové lasagne si vyberieme mladé cukety s tenkou šupkou, ak majú hrubšiu kožu, radšej ich ošúpte, lebo by mohla byť horká.
  2. Umyté cukety nakrájame na dlhé asi 3 mm hrubé plátky a obalíme ich v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Cuketové plátky uložíme na plech na pečiaci papier a dáme do vyhriatej rúry na 250 °C asi na 15 minút, raz ich otočíme, aby sa opiekli z oboch strán
  3. Omáčka: Ja používam kupované lúpané paradajky, ale ak chcete môžete si paradajky spariť vo vriacej vode, ošúpať, časť nakrájať na drobno a časť rozmixovať. Paradajkový základ ochutíme pretlačeným cesnakom, olivovým olejom, soľou, korením a bylinkami. Pridáme aj za malú lyžičku cukru, ktorá zvýrazní chuť paradajok.
  4. Do vhodnej zapekacej misy začneme vrstviť. Na dno dáme trochu omáčky, potom cuketové lasagne,
  5. vrstvu omáčky a natrhanú mozzarellu.
  6. Vrstvy striedame, skončíme cuketou a omáčkou, misku zakryjeme a dáme piecť 200 °C asi na 30 minút.
  7. Potom odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte zapiecť.
  8. Dobrú chuť!