Citrónové rezy s pudingovo-tvarohovým krémom fotorecept
Tieto rezy som piekla pre radosť k meninám. Šťavnaté, svieža poleva dodáva poriadnu dávku citrónovej chute. Môžete upiecť a urobiť radosť na Zobraziť celý popisTieto rezy som piekla pre radosť k meninám. Šťavnaté, svieža poleva dodáva poriadnu dávku citrónovej chute. Môžete upiecť a urobiť radosť na sviatky, rodinné oslavy.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
250 g |
|
štipka |
|
5 PL |
|
5 PL teplá |
|
150 g |
|
150 |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. (v prášku) |
|
5 PL |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
1 ks (šťava a kôra) |
|
200 g čerstvé zmäknuté |
|
Citrónová poleva: | |
300 g |
|
4 PL (alebo pomarančový) |
|
1 PL |
|
5 PL horúca |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Okrem toho: | |
|
|
(na namáčanie piškót) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme na 3. stupni mixéra so štipkou soli do penista. Postupne po lyžiciach pridávame cukor a na najvyššom stupni mixéra vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého po jednom zašľaháme žĺtky, striedavo olej a teplú vodu. Múku hladkú a polohrubú preosejeme a zmiešame spolu.
-
3
Múku varechou vmiešame do vaječného základu. Plech 25x35 cm, boky vymastíme maslom, vysypeme múkou. Spodnú časť vyložíme papierom na pečenie.
-
4
Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 minút.
-
5
Korpus po upečení necháme vychladnúť. Po vychladnutí boky uvoľníme z formy.
-
6
Suroviny na krém. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Puding prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
-
7
Tvaroh, vanilkový cukor, šťavu a kôru z citróna premiešame spolu. Po vychladnutí puding prešľaháme a pridávame po častiach zmäknuté maslo pokrájané na malé kúsky a rozmiešaný tvaroh.
-
8
Korpus preložíme na pracovnú dosku, prekrojíme pomôckou alebo dlhým nožom na dve rovnaké časti. Spodnú časť korpusu potrieme marhuľovým džemom a polovicou krému.
-
9
Na krém ukladáme piškóty, ktoré namáčame do sirupu (džúsu), u mňa sunqick. Rozotrieme zvyšok krému, uhladíme. Vrchnú časť korpusu potrieme marhuľovým džemom a preložíme natretou stranou na krém. Zľahka pritlačíme, zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke.
-
10
Citrónová poleva: Cukor práškový zmiešame so sirupom, olejom, horúcou vodou a vymiešame hladkú polevu. Polejeme po celom zákusku, dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krájame horúcim zúbkovaným nožom. Dobrú chuť.
Veľmi krásny kome, ktorý si nezaslúžim..Som rada,že sa vieš inšpirovať mojími receptami... Dievčatá pozdravujem a posielam pozdrav.Som ti vďačná za čas a prečítanie receptu.Krasny dník.
Vďačne ponúknem.. ďakujem za nahliadnutie receptu som rada ,že sa rezy , páčia.
Ďakujem za nahliadnutie receptu a príjemný komentár.
Veru fantastický, ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu som rada,že sa recept páči.