Cícerové krokety v sezame so zeleninovými paličkami
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 3. júna 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
Cícerové krokety: | |
300 g |
|
1 konzerva |
|
|
|
1 ks |
|
3 ks |
|
|
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Zeleninové paličky: | |
2 ks (oranžová a žltá alebo fialová) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 viazanička |
|
5 ks |
|
|
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cícerové krokety: Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom. Cibuľu a cesnak nasekáme a spolu s jedným vajíčkom a so soľou pridáme k zemiakom a cíceru. Zmes zamiešame a vypracujeme krokety. Krokety obalíme vo vajciach rozšľahaných s mliekom, v strúhanke a sezame. Vyprážame ich v horúcom oleji.
- 2
Zeleninové paličky: Mrkvu, reďkovku a kaleráb očistíme a nakrájame na tenké hranolčeky. Karfiol natrháme na menšie hlavičky a spolu s ostatnou zeleninou uložíme do misky. Paradajky zvrchu narežeme jemne do kríža. Vložíme ich do vriacej vody a po 30 sekundách pomocou sitka vyberieme a schladíme v studenej vode.
- 3
Po oblanšírovaní osušíme, olúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme olej, dochutíme cesnakom, soľou a čiernym korením a podávame k zelenine.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu