Ciabatta s grilovaným pikantným kuracím mäsom
masačník Varecha, včera 18:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Skúste na grilovačke niečo nové. Napríklad túto opečenú ciabattu s kuracím mäsom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (väčšie) |
|
1/4 ČL podrvené |
|
1/4 ČL drvené |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
6 koliesok |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
3 PL čerstvý |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne ich rozrežeme na dva tenšie plátky. V malej miske zmiešame korenie, čili, oregano a soľ, zmes dôkladne votrieme do kuracích plátkov. Necháme 10 minút odležať.
- 2
Baklažán pred grilovaním osolíme a necháme vypotiť, ak je veľmi vodnatý – zlepší sa tak jeho konzistencia aj chuť. Zmiešame olivový olej s limetkovou šťavou. Touto zmesou potrieme pripravené kuracie mäso aj kolieska baklažánu.
- 3
Všetko poukladáme na rozpálený gril s nižšou vrstvou uhlíkov. Kuracie mäso grilujeme približne 4 minúty z každej strany, baklažán opečieme domäkka. Počas grilovania mäso občas potrieme zvyšnou limetkovou zmesou.
- 4
Paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska. Pečivo prekrojíme na polovice.
- 5
Z grilu odoberieme mäso a baklažány a necháme chvíľu odpočívať v teple. Na gril pridáme kolieska cibule a pečivo reznou stranou nadol – krátko opečieme. Paradajky zohrejeme na grilovacej panvici alebo v miske priamo na grile.
- 6
Opečené pečivo na rezných stranách potrieme krémovým syrom. Na každú porciu naukladáme kuracie plátky, kolieska baklažánu, teplé paradajky, opečenú cibuľu a posypeme koriandrom.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu