Grilované kuracie mäso
Ciabatta s grilovaným pikantným kuracím mäsom
Autor receptu: redakcia
Skúste na grilovačke niečo nové. Napríklad túto opečenú ciabattu s kuracím mäsom.
6 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne ich rozrežeme na dva tenšie plátky. V malej miske zmiešame korenie, čili, oregano a soľ, zmes dôkladne votrieme do kuracích plátkov. Necháme 10 minút odležať.
- Baklažán pred grilovaním osolíme a necháme vypotiť, ak je veľmi vodnatý – zlepší sa tak jeho konzistencia aj chuť. Zmiešame olivový olej s limetkovou šťavou. Touto zmesou potrieme pripravené kuracie mäso aj kolieska baklažánu.
- Všetko poukladáme na rozpálený gril s nižšou vrstvou uhlíkov. Kuracie mäso grilujeme približne 4 minúty z každej strany, baklažán opečieme domäkka. Počas grilovania mäso občas potrieme zvyšnou limetkovou zmesou.
- Paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska. Pečivo prekrojíme na polovice.
- Z grilu odoberieme mäso a baklažány a necháme chvíľu odpočívať v teple. Na gril pridáme kolieska cibule a pečivo reznou stranou nadol – krátko opečieme. Paradajky zohrejeme na grilovacej panvici alebo v miske priamo na grile.
- Opečené pečivo na rezných stranách potrieme krémovým syrom. Na každú porciu naukladáme kuracie plátky, kolieska baklažánu, teplé paradajky, opečenú cibuľu a posypeme koriandrom.