Grilované kuracie mäso

Ciabatta s grilovaným pikantným kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

Skúste na grilovačke niečo nové. Napríklad túto opečenú ciabattu s kuracím mäsom.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne ich rozrežeme na dva tenšie plátky. V malej miske zmiešame korenie, čili, oregano a soľ, zmes dôkladne votrieme do kuracích plátkov. Necháme 10 minút odležať.
  2. Baklažán pred grilovaním osolíme a necháme vypotiť, ak je veľmi vodnatý – zlepší sa tak jeho konzistencia aj chuť. Zmiešame olivový olej s limetkovou šťavou. Touto zmesou potrieme pripravené kuracie mäso aj kolieska baklažánu.
  3. Všetko poukladáme na rozpálený gril s nižšou vrstvou uhlíkov. Kuracie mäso grilujeme približne 4 minúty z každej strany, baklažán opečieme domäkka. Počas grilovania mäso občas potrieme zvyšnou limetkovou zmesou.
  4. Paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska. Pečivo prekrojíme na polovice.
  5. Z grilu odoberieme mäso a baklažány a necháme chvíľu odpočívať v teple. Na gril pridáme kolieska cibule a pečivo reznou stranou nadol – krátko opečieme. Paradajky zohrejeme na grilovacej panvici alebo v miske priamo na grile.
  6. Opečené pečivo na rezných stranách potrieme krémovým syrom. Na každú porciu naukladáme kuracie plátky, kolieska baklažánu, teplé paradajky, opečenú cibuľu a posypeme koriandrom.