Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom

podravka - fotkapodravka, 7. septembra 2016
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Foto: podravka

Komerčný recept
Kapsičky z kuracích pŕs plnené zmesou vytvorenou zo syra, zelenej časti cibule, petržlenovej vňati a oregana v kombinácii s bielym vínom vytvoria skvelú chuť. Podávajte s cestovinami a vychutnávajte si ľahké, svieže a lahodné jedlo.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g
600 g
150 g
100 g
2 PL
1 ČL
60 ml
60 ml
150 g
200 g
2 strúčiky
1 kocka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia narežeme nožom a vytvoríme malú kapsičku, ktorú naplníne zmesou syra, zelených častí mladej cibuľky, a pridáme 1 lyžicu petržlenovej vňate a oregano.

  2. 2

    Hotové kapsičky osolíme a okoreníme, prelejeme vínom a necháme marinovať.

  3. 3

    Biele časti mladej cibuľky nakrájame a speníme na olivovom oleji do zlatista.

  4. 4

    Pridáme na plátky nakrájanú cuketu, cherry paradajky prekrojené na polovicu, cesnak, zvyšnú petržlenovú vňať, slepačí bujón Podravka a podlejeme vodou. Varíme až do zmäknutia zeleniny.

  5. 5

    Pridáme uvarené cestoviny a jemne premiešame.

  6. 6

    Kuracie mäso krátko opečieme na panvici alebo grile a potom pečieme ešte 12 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

  7. 7

    Keď je mäso upečené, opatrne ho nakrájame a podávame s pripravenými cestovinami a zeleninou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Perfektne a ľahké az na ten kozi syr. Ten nemusím pre jeho vôňu, ale da sa nahradiť iným.