Cesnaková polievka
Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo
Autor receptu: mitzy
Nejde o polievku typickej
cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo
sa chystáte po stopách grófa Draculu, tento recept obíďte
:) Ak však hľadáte novú chuť z minima ingrediencií,
zablúdili ste správne. Vcelku
zaujímavá, ľahká polievka pred
hlavným jedlom. Po cesnaku cítiť nebudete, takže sa
môžete rozprávať, bozkávať a polievku predýchajú aj upíri.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- (Ja som robila polovičnú dávku, na liter polievky, uvádzam však originál recept pre viacčlennú rodinku.) Postup je jednoduchý: Cesnakové strúčiky vhodíme do vriacej vody a pol minútku povaríme. Vodu scedíme, cesnak opláchneme a olúpeme. Do hrnca s osolenou vodou vložíme strúčiky cesnaku, olej, korenie a bylinky, varíme na strednom ohni pol hodinu.
- Pred koncom uvarenia polievky rozšľaháme žĺtky v mise, až do zhustnutia. (Misou je myslená terina alebo iná parádna misa na polievku - nedisponujem ňou, tak u mňa je to obyčajná sklenená miska ;) Po kvapkách pridávame olivový olej a šľaháme.
- Po odstavení polievky z ohňa pomaly prilievame cez sitko polievku do misy s vyšľahanými žĺtkami naberačkou. Premiešame. Potom precedíme pomaly aj zbytok polievky. Cesnakové strúčiky vymačkáme. Podávame s opečeným bielym pečivom, alebo nastrúhaným syrom.
- Dobrú chuť!