Cesnaková polievka

Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

Autor receptu: mitzy

Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po stopách grófa Draculu, tento recept obíďte :) Ak však hľadáte novú chuť z minima ingrediencií, zablúdili ste správne. Vcelku zaujímavá, ľahká polievka pred hlavným jedlom. Po cesnaku cítiť nebudete, takže sa môžete rozprávať, bozkávať a polievku predýchajú aj upíri.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. (Ja som robila polovičnú dávku, na liter polievky, uvádzam však originál recept pre viacčlennú rodinku.) Postup je jednoduchý: Cesnakové strúčiky vhodíme do vriacej vody a pol minútku povaríme. Vodu scedíme, cesnak opláchneme a olúpeme. Do hrnca s osolenou vodou vložíme strúčiky cesnaku, olej, korenie a bylinky, varíme na strednom ohni pol hodinu.
  2. Pred koncom uvarenia polievky rozšľaháme žĺtky v mise, až do zhustnutia. (Misou je myslená terina alebo iná parádna misa na polievku - nedisponujem ňou, tak u mňa je to obyčajná sklenená miska ;) Po kvapkách pridávame olivový olej a šľaháme.
  3. Po odstavení polievky z ohňa pomaly prilievame cez sitko polievku do misy s vyšľahanými žĺtkami naberačkou. Premiešame. Potom precedíme pomaly aj zbytok polievky. Cesnakové strúčiky vymačkáme. Podávame s opečeným bielym pečivom, alebo nastrúhaným syrom.
  4. Dobrú chuť!