Tieto tyčinky obsahujú veľa výživných látok prospešných tráveniu ale aj omega-3 mastných kyselín, ktoré pôsobia protizápalovo. Pre mňa je to tiež zdravá alternatíva k Zobraziť celý popisTieto tyčinky obsahujú veľa výživných látok prospešných tráveniu ale aj omega-3 mastných kyselín, ktoré pôsobia protizápalovo. Pre mňa je to tiež zdravá alternatíva k chrumkaniu pri televízore :)
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
350 g celozrnná |
|
100 g mleté s klíčkami |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g drvené |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
sušená |
|
2 ČL morská |
|
Postup
-
1
Do mixéra nalejeme čistú vodu, pridáme olivový olej a soľ.
- 2
Postupne pridávame drvené ľanové semienka, tekvicové a konopné semienka, sezam, ovsené otruby s klíčkami a nakoniec celozrnnú špaldovú múku. Tieto ingrediencie tvoria základ liečivého účinku tyčiniek. Liečivé účinky si môžete pozriet tu: http://www.potraviny-pre-mna.sk/spalda-liecive-ucinky/ http://www.potraviny-pre-mna.sk/lanove-semienka-liecive-ucinky/
- 3
Ďalej pridáme bazalku a vypracujeme cesto. Namiesto bazalky môžete do cesta pridať chilli prášok, cesnak, kari či kajenské korenie, pažítku, proste akékoľvek bylinky, ktoré máte radi.
- 4
Cesto rovnomerne rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 175 stupňov C ich upečieme do zlatista (cca 25 minút). Ešte teplé môžeme potrieť cesnakovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
@admin , @redakcia www.potraviny-pre-mna.sk/celozrnne-tycinky-pre-dobre-travenie-al...