Carpaccio z pečenej repy s karamelizovanym kozím syrom a figami
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 29. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 29. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
2 ks stredne veľká |
|
50 g |
|
100 g čerstvé |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Zálievka: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
z 1/2 limetky |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Červenú repu umyjeme, osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, pridáme tymian zabalíme do alobalu a pečieme približne 45–50 minút pri teplote 200 °C.
- 2
Všetky suroviny na zálievku spolu vymiešame metličkou. Repu po vychladnutí ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, ukladáme na tanier, osolíme okoreníme a pokvapkáme zálievkou.
- 3
Kozí syr a figy nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom a dáme nakrátko piecť do vopred rozohriatej rúry na 200 °C, len aby med skaramelizoval. Takto pripravený syr a figy podávame s carpacciom.
Tiež carpaccio:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre