Carpaccio

Carpaccio z pečenej repy s karamelizovanym kozím syrom a figami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Červenú repu umyjeme, osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, pridáme tymian zabalíme do alobalu a pečieme približne 45–50 minút pri teplote 200 °C.
  2. Všetky suroviny na zálievku spolu vymiešame metličkou. Repu po vychladnutí ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, ukladáme na tanier, osolíme okoreníme a pokvapkáme zálievkou.
  3. Kozí syr a figy nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom a dáme nakrátko piecť do vopred rozohriatej rúry na 200 °C, len aby med skaramelizoval. Takto pripravený syr a figy podávame s carpacciom.