Bulgur
Bulgur so zeleninou a s cícerom
Autor receptu: blissofplants
Super zdravý obed hotový za
menej ako pol hodinu.*
Bulgur môžete nahradiť
quinoou (ktorá je ešte zdravšia ako
bulgur), ak nemôžete zo
zdravotných dôvodov glutén.
Pekný deň všetkým.
Postup
- Začneme varením bulguru v menšom hrnci v osolenej vode (300 ml vody bude stačiť). Bulgur sa uvarí rýchlo, dávame pozor aby sa nepripálil.
- Medzitým nakrájame zeleninu na malé kúsky a na zohriatom oleji na panvici ju orestujeme približne 10 minút (mrkva nemusí byť úplne mäkká :).
- Pridáme cícer, ochutíme a zmiešame s uvareným bulgurom.
- Ozdobíme jadierkami z granátového jablka, olivami, semiačkami, avokádom a polejeme citrónovou šťavou.