Bulgur

Bulgur so zeleninou a s cícerom

Autor receptu: blissofplants

Super zdravý obed hotový za menej ako pol hodinu.* Bulgur môžete nahradiť quinoou (ktorá je ešte zdravšia ako bulgur), ak nemôžete zo zdravotných dôvodov glutén. Pekný deň všetkým.

Suroviny

Postup

  1. Začneme varením bulguru v menšom hrnci v osolenej vode (300 ml vody bude stačiť). Bulgur sa uvarí rýchlo, dávame pozor aby sa nepripálil.
  2. Medzitým nakrájame zeleninu na malé kúsky a na zohriatom oleji na panvici ju orestujeme približne 10 minút (mrkva nemusí byť úplne mäkká :).
  3. Pridáme cícer, ochutíme a zmiešame s uvareným bulgurom.
  4. Ozdobíme jadierkami z granátového jablka, olivami, semiačkami, avokádom a polejeme citrónovou šťavou.